TV-sztárok

Jáksó László: „Szerintem nincs abban semmi, hogy az ember 20 évente vált egy kicsit”

Jáksó Lászlót nem vonzza a rivaldafény, de ha olyan műsort kapna, ami közel áll hozzá, lehet, hogy megfontolná a visszatérést.

Jáksó László évekkel ezelőtt visszavonult, 20 évnyi tévézés után a másik szakmájának él. Nagyon boldog így, nem hiányzik neki a felhajtás, de lehet, hogy ha olyan ajánlatot kapna, még visszatérne a képernyőre. A Mikulásgyár sajtótájékoztatóján találkoztunk vele, ahol többek között a kezdeményezésről is beszélt.

„Felnőtt emberek építenek felfújható mikulásgyárat, megy a futószalag, olyan, mintha gyártanák az ajándékokat, szerintem jól van ez kitalálva. Ez a kép megmarad az emberek agyában, erre emlékeznek. És ennél is sokkal jobb, hogy ez nem egyszerűen egy jó ötlet, hanem valóban arról szól, amiért indult annak idején. Egyre több gyerekhez ér el, ügyesen vannak bevonva a hírességek és a támogatók. Ilyenkor egy pillanatig mindenki szeret mindenkit, és együtt segítenek a gyerekeknek” – mondta az nlc-nek Jáksó László, aki szintén adományoz, de úgy gondolja, nem ezen kell lennie a hangsúlynak.

A legnagyobb hiba, amit el lehet követni, ha másokkal kapcsolatban az ember kizárólag magáról beszél. Velem csak annyi van, hogy itt vagyok, ha tudok, nekem ilyen érzéseim vannak. Számomra ez ugyanúgy fontos, ahogy mindenkinek fontos kell, hogy legyen. Szerintem mindenkinek fontos is, legfeljebb nem mindenki találta ki, hogy miként tudna segíteni. Én a tévében ugráltam 20 évig, egyrészt ezzel tudok segíteni, másrészt pedig én is hozzáteszem a magamét.

Az egykori műsorvezető pár évvel ezelőtt felhagyott a tévézéssel, de egy percig sem bánja, hogy így alakult. „Lényegében abbahagytam, de külön nem mondtam ezt ki, mert az valamilyen szinten keserű hatást kelt. Semmi bajom nincs, innen csókoltatok mindenkit, akivel valaha együtt dolgoztam. Szoktam találkozni azokkal a kollégákkal, akik még aktívak a szakmában. Nagyon boldog voltam 20 évig ebben a dologban. Abban pedig szerintem nincs semmi, hogy az ember 20 évente egy kicsit vált. Inkább a másik szakmámnak élek, számítógépprogramokat írok” – részletezte Jáksó László, majd hozzátette: „Nem hiányzik a felhajtás. Nem azért, mert azt hiszem, hogy én ilyen nagy ember vagyok, de 20 év, az bőven elég volt. A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mennyire sok ez.”

Újra kinyitja kapuit a Mikulásgyár a Millenáris Parkban (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Az is kiderült, hogy Jáksót jelenleg nem hívják műsorokhoz, de nem is annyira vágyik erre. „Nincsenek felkérések, mert soha sehol nem lobogtattam magamat. Az is lehet, hogy öreg vagyok, engem az sem zavar. Nem szeretnék álszent lenni, és ezt a fórumot felhasználni arra, hogy üzeneteket küldjek a tévéknek. Biztos van még olyan, amit szívesen csinálnék, de nem tudnék példát mondani. Nem tolakszom sehova, jöjjenek a fiatalok.”

Jáksó László a magánéletéről is említést tett, bár a részleteket inkább megtartaná magának. „Elmondtam, hogy feleségül vettem a páromat, de nem véletlen, hogy meg is álltam ennek a közvetítésével. Tudom, én mondtam el, de szeretnénk már magunknak megtartani, mert ez úgy szép.”

Sokáig a fogyásával kapcsolatban cikkeztek, de szerinte semmi különös nincs ebben. „A fogyás tök véletlen volt, egyszerűen csak átalakult az életem. Nem eszem éjszaka pörköltet, tényleg csak ennyi.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top