TV-sztárok

Vajna Tímea 13 milliárdos adósságára van magyarázat – nem ő tehet arról, hogy így alakult

Az egyik cég adóssága Andy Vajna halálát követően fél év alatt megduplázódott.

Halála után átalakul Andy Vajna cégbirodalma, az egyik – már a cégközlönyben is megjelent – változás, hogy három darabja – a City Center Development Ingatlanfejlesztő Kft., a GIBS Kereskedelmi Kft. és a Lucky Ventures Befektetési Kft. – beolvad az AV Investments Kft.-be. Ez az a cég egyébként, amely összefogta Vajna magyarországi fő érdekeltségeit, így a legtöbb pénzt termelő kaszinókat – írja a 24.hu.

Az átalakítások miatt készített vagyonmérleg tervezete szerint amióta nem Andy Vajna vezeti a céget, megduplázódtak a tartozásai. Vajna halálát követően egykori üzlettársa, Samuel Russell Falconello vette át az AV Investmentsben az ügyvezetői feladatokat, Vajna Tímea pedig csak hónapokkal később ülhetett férje után az ügyvezetői székbe.

A cég adósságállománya tavaly év végén 5,5 milliárd forint volt, a június végén készült átalakulási vagyonmérleg szerint ez az összeg már csaknem 13 milliárd forintra nőtt. Súlyos összegről van szó, ráadásul a legnagyobb részét egy éven belül ki kell egyenlíteni, de az AV Investments mérlege alapján rendelkezésre áll a fedezet a cégben.

Vajna Tímea hatalmas adósságot örökölt (Fotó: Instagram)

(via)

Kiemelt képünk: Smagpictures

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top