TV-sztárok

Álhír terjed a Harry Pottert játszó színész koronavírus-fertőzéséről

A hamisnak bizonyult állítást egy kamu Twitter-fiók posztolta, a felhasználót törölték, de a hír azóta is terjed.

Két nappal ezelőtt egy BBCNewsTonight névvel ellátott Twitter-oldalon jelent meg a hír, amely szerint a Harry Potter filmekkel világhírűvé vált Daniel Radcliffe a koronavírus „első híres” érintettje – írja az álhírek és városi legendák felderítésére szakosodott Snopes.com.

A szóban forgó Twitter-fióknak azonban semmi köze a brit közszolgálati médiához, a BBC-hez. Összehasonlításként: a hivatalos BBCNews Twitter-oldalnak több mint tízmillió követője van, a BBCNewsTonight-nak azonban csak bő száz követője volt. A tweetben linkelt oldal nem is a Radcliffe fertőzését leíró hírhez, hanem egy általános BBC-híroldalra irányította azokat, akik kattintottak rá.

Daniel Radcliffe-ről áhír terjed, amely szerint koronavírus fertőzött

Daniel Radcliffe sajtósa tagadta, hogy a színészt megfertőzte volna a koronavírus (Fotó: Getty Images)

A Snopes szerkesztői rámutattak, hogy ha az ismert színészt valóban megfertőzte volna a koronavírus, azt a világ összes komoly sajtóorgánuma azonal megírta volna.

Az oldal értesülései szerint Jane Lytvynenko, a Buzzfeed News riportere kapcsolatba is lépett a színész sajtósával, aki közölte

Egyszerűen nem igaz a hír, hogy Daniel Radcliffe koronavírus-fertőzött lenne.

A szóban forgó Twitter-oldalt röviddel ezután törölték, a hír azonban azóta is terjed a közösségi médiában.

A koronavírusnak egyébként már akadnak ismert fertőzöttjei is: Tom Hanks és felesége az Instagramon jelentették be, hogy pozitív volt a tesztjük, az amerikai profi kosárlabdabajnokság, az NBA pedig törölte az összes hátralévő mérkőzését, miután kiderült, hogy a Utah Jazz csapat sztárja, Rudy Gobert is fertőzött.

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top