TV-sztárok

Norbi döngő léptekkel jön és figyelmezteti a kövéreket, miután olvasta a brit tudósok koronavírusról szóló adatait

Schobert Norbi legújabb videója után ismét kapott hideget-meleget, amikor a brit tudósokra hivatkozva elmondta, miért kell vigyázni a koronavírus-járvány idején a túlsúlyos embereknek.

Az emlékezetes videója óta nem sokat hallottunk Schobert Norbiról, most viszont úgy érezte, hogy egy újabb videót kell készítenie, amivel komoly veszélyre hívja fel a figyelmet. 

„Sziasztok, itt vagyok itthon, amint látjátok, karanténban” – kezdte a videóját Norbi, majd ezután a nézőknek integetett egyet Réka is, és elkezdődött a felhívás. A bejelentkezéshez írt szöveg után sok meglepetés nem érhet, legalábbis, ami a lényeget illeti. Norbi ezzel tette ki a videót a Facebook-oldalára: „Fontos infó! A túlsúly segíti a koronavírust! Mozogj! Egyél okosan! Ne hízz el!”

Schobert Norbi videójában a koronavírus és a túlsúly sösszefüggéseiről beszél

Schobert Norbi videójában a koronavírus és a túlsúly összefüggéseiről beszél

És akkor elkezdődött maga a videó. 

„Szó szerint most döngő léptekkel szeretnék érkezni, szeretném, hogy ha úgy döngenének a lépteim, hogy leszakadna a mennyezet, és odafigyelnél rám, és félretennéd azt a szimpátiát vagy unszimpátiát, amit ellenemben érzel, vagy nem érzel, nekem ez teljesen mindegy. Amit most elmondok nektek, az nagyon-nagyon fontos, nekem is úgy osztották meg fontos helyről. Ez a brit Daily Mailnek a felhívása, amit a brit tudósok, orvosok tettek közzé(…). A lényege az, hogy az elhízás és a túlsúly segíti a koronavírus terjedését és kritikus lefolyását. Tudom, hogy majd nagyon sokan be fogják ide írni, hogy menjek az anyámba, meg milyen rohadék vagyok, és leszögezem, nem azt fogom mondani, hogy vegyetek több Update-terméket, hiszen tudjátok, hogy a testsúlyunk megőrzése és a fogyás az nem csak szénhidrát szegény termékkel elérhető.”

Norbi elmondta, hogy jelenleg neki sem megy jól az üzlet, és lehet, év végéig nem is változik a helyzet, sem ő, sem Réka nem tartanak most órákat, nem szerveznek fellépéseket. viszont a felesége is azonnal felajánlotta mindenkinek, hogy tart ingyenes online edzéseket, amihez több ezren szoktak esténként csatlakozni. Majd ismét visszatértünk a brit tudósokhoz, akiknek a mondandóját Google-fordító segítségével tolmácsolta Norbi. 

„A kritikus állapotban lévő koronavírusos beteg csaknem kettő harmada túlsúlyos, 37 százalékuk pedig hatvan év alatt van. Tehát a brit tudódok bebizonyították, hogy a túlsúlynak legalább annyi köze van a kritikus rossz lefolyáshoz, mint hogyha elmúlnál 75 éves.”

A brit tudósok szerint a koronavírusos betegek 2/3 túlsúlyos, éppen ezért Norbi fontosnak érezte ezt az üzenetet hangsúlyozni: 

„Tehát ne csak az öregekre vigyázzunk, vigyázzunk a túlsúlyosakra is!”

Rubint Réka is megszólalt a videóban, ő az edzéseiről mesélt

Rubint Réka is megszólalt a videóban, ő az edzéseiről mesélt

Réka és Norbi elmondták, hogy tartanak ingyen tornát esténként, ami mindenkinek szól, és minden korosztályra gondoltak, és nem, ebből nem szeretnének pénzt csinálni, díjmentesek az online óráik. Ők azon dolgoznak, hogy mindenkinek segítsenek most a túlélésben. Ezután ismét idézett a Daily Mail cikkéből, majd ráfordult a lelkesítő beszédre, hogy mindenkinek egészségesnek kell lenni, tornázni kell, hogy együtt fel tudjuk építeni az országot a járvány után.

A videót amúgy több, mint háromszázezren látták és több ezren hozzá is szóltak. Néhányan igyekeztek a jó szándékot látni, de Norbi akár lottózhatna is, olyan jól eltalálta, milyen indulatokat generál majd ez az újabb posztja. 

Néhányat idézünk a megjegyzésekből: 

  • „Tisztelt Kormány! Itt van ismét egy bűnöző, aki nagy nyilvánosságát felhasználva megalapozatlan »brit tudósok kutatására« hivatkozva, üzleti előnyszerzésre használja a koronavírus-járvány okozta még jobban megnövekedett figyelmet.”
  • „Norbika, úgyis mindenki lefogy, mert nem lesz pénzünk ételre! Fogd fel, hogy nagyobb itt most a baj, ne tetézd!”
  • „Ez nem a te feladatod. Vannak erre hivatalos, orvosok, szakemberek. Nem kért meg erre senki. Kár minden szóért.”
  • „Légy szíves, fejezd be az észosztást, mindenkinek más gondja van, nem vagyok rád kíváncsi és a magyar lány nem felejt.”
  • „Elképesztő, hogy milyen vastag bőr van az arcodon, ember! Még ebben a helyzetben is te akarsz a középpontban lenni, szánalmas vagy, ezzel csak azt éred el, hogy még többen megutálnak, jó volna, ha felébrednél, lejárt lemez vagy, senki nem kíváncsi rád, ez látszik a hozászolásokból!”

Sokan megjegyezték, hogy Norbi mással is segíthetne, például ételt juttathatna a kórházakba, vagy támogathatná pénzzel az egészségügyet, ahelyett, hogy ismét videót készít. 

„Én elhiszem, hogy jót akarsz és van, amiben igazad van, de ne akarj az emberek megmentője lenni, ha nem kértek rá! Köszönjük szépen a törődést stb.!! Hülyének azért ne nézd az embereket! (…) Inkább támogatnád az eü-intézményeket, ha annyira szíveden viseled az emberek sorsát ! Többet segítenél azzal, mint hogy megint a túlsúlyról pampogsz, már bocs! Még egyszer mondom, sok szempontból igazad van, de ez most nem segít, úgyhogy maradj csendben még egy kicsit, ha segíteni nem tudsz vagy nem akarsz, mert most ez nem segít!”

A brit tudósok gondolait Norbi tolmácsolásában itt megnézheted, amelyben a koronavírus és a túlsúly összefüggéseit boncolgatja: 

Schobert Norbi a nagy port kavart videója óta ritkán szerepel: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top