TV-sztárok

Novodomszky Éva fiai rendszeresen találkozhatnak olasz édesapjukkal: „Aggódunk az Olaszországban élő nagyszülőkért!”

Két fiával egyáltalán nem unatkozik, sőt életük napról napra színesebb lett, mióta házi videókat is forgatnak az mtv közösségi oldalára. Éva nem bánja, hogy otthon kell maradniuk, hisz nincs az állandó rohanás, viszont jógázni nincs ideje Cristiano és Marco mellett...

Jó néhány napja megváltozott a napi programjuk, ám Novodomszky Éva hamar belerázódott az új helyzetbe.

Három fő pontja van a napomnak – kezdi a Család-barát műsorvezetője. – Főzés, takarítás és tanulás Marcóval. Mivel a nagyfiam, Cristiano már középiskolás, neki megy önállóan a leckeírás, de a harmadik osztályos kisfiammal le kell ülnöm tanulni. Nem egyszerű, az biztos, a matek elmagyarázása valamelyik nap is kifogott rajtam. Az a szabály nálunk, hogy a feladatokat mindig határidőre leadjuk, nincs halogatás, mert az nem szül jót. Ha pedig vége a tanulásnak, irány a kert.

Novodomszky Éva a gyerekeivel veteményest csinált (Fotó: Novodomszky Éva)

Novodomszky Éva a gyerekeivel veteményest csinált (Fotó: Novodomszky Éva)

Éva nagyon örül, hogy családi házban laknak, mert így a fiúk rendszeresen mozoghatnak. „Hiányoznak az edzések, ezért amikor jó idő van, a srácok együtt fociznak kint a kertbenA napokban azt is kitaláltuk, hogy csinálunk saját kis veteményest. Eddig nem volt rá időnk, most viszont teleültettünk egy részt fűszernövényekkel. Van mentánk, bazsalikomunk, zsályánk, petrezselymünk. Így, ha főzök valamit, ott a friss fűszer, csak ki kell mennem érte a kertünkbe. Élvezem ezt a helyzetet, még jobban összekovácsol minket.

Novodomszky Évának fiai segítik a munkáját (Fotó: Novodomszky Éva)

Novodomszky Évának fiai segítik a munkáját (Fotó: Novodomszky Éva)

A gyerekek ráadásul Éva munkájában is segítenek. „Már második hete videókat teszünk fel a Család-barát közösségi oldalára, ahol minden műsorvezető a saját kis életéből merít, akár egy barkácsolási technikát, vagy egy egyszerű receptet, vagy mesét olvasunk este a gyerekeknek. A fiaim ebben is partnerek, Marco mindig köreműködője a felvett részeknek, Cristiano pedig az operatőröm, ő veszi fel a telefonnal a videókat. Nagyon élvezik, én is.

Korábban rengeteget jógázott, most nincs ideje rá (Fotó: Novodomszky Éva)

Korábban rengeteget jógázott, most nincs ideje rá (Fotó: Novodomszky Éva)

A műsorvezető komolyan veszi a vírus körüli óvatosságot, vásárolni is egyszer jár el egy héten. „Még a kijárási korlátozások bevezetése előtt jó pár nappal feltöltöttem a konyhát, most pedig csak a friss dolgokat szerzem be heti egyszerLáttuk az olasz példát, és éreztem, hogy ez nagy felelősséggel jár, mindannyiunk érdekében. Mivel Olaszországban élnek a fiúk nagyszülei és Cristiano keresztszülei, ezért állandó kapcsolatban vagyunk velük. A srácok már az elejétől tudják, mi folyik körülöttük, nem akartam semmit eltitkolni előlük. Folyamatosan beszéltünk és beszélünk a nagyszülőkkel, hiszen aggódunk értük. Bízunk benne, hogy nem lesz semmi bajuk. Szerencsére a gyerekek jól viselik az egész helyzetet. Marcónak hiányoznak kicsit az osztálytársai, Crisnek is a barátai, de igyekszem mindig elterelni a figyelmüket. Ezért is van az, hogy fél óra szabadidőm sincs egy nap. Még nem volt időm egy jót jógázni, mióta itthon vagyunk. De ez most így jó, ahogy van. Az édesapjukkal is rendszeresen találkoznak természetesen, a megfelelő óvintézkedésekkel.

Novodomszky Éva kisebbik fiával, a harmadik osztályos Marcoval tanul (Fotó: Novodomszky Éva)

Novodomszky Éva kisebbik fiával, a harmadik osztályos Marcoval tanul (Fotó: Novodomszky Éva)

Sztárok, akiknek olasz rokonaik vannak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top