TV-sztárok

Novák Angéla kiáll a magyar transz-és interszex emberek jogaiért

Novák Angéla elítéli a kormány döntését a nemváltoztatással kapcsolatban.

Novák Angéla volt az országban az egyik első páciens, akinél elvégezték a nemváltoztató műtétet, erről pedig ő mindig is kendőzetlen őszinteséggel beszélt. Szerepelt már az RTL dzsungeles műsorában, egy évvel ezelőtt pedig a Viasat3 sorozatában is láthattuk – az eredeti forgatókönyv szerint egyébként is egy transzszexuális szereplőre írták ezt a karaktert ami a világ minden táján tetszett a nézőknek. Novák Angéla mindig is kiállt a közösségéért, és most, hogy a magyar országgyűlés megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely hatásában megszünteti a nem- és névváltoztatás lehetőségét, úgy érezte, fel kell szólalnia.

,,Kiállok a magyar transz és interszex emberek jogaiért és felszólítom a magyar kormányt, teremtsem számukra lehetőséget valódi nemük jogi elismerésére” – írja a posztjában Novák Angéla, aki kifejtette a véleményét a témában. 

,,Lehet, hogy a munkahelyükről kirúgják őket, lehet, hogy megnehezíti az életüket a környezetükben, a családjuknak ez problémát jelent. Nem egy maroknyi transznemű ember életét nehezíti és lehetetleníti el, hanem nagyon sok más emberét is a környezetükben. Sokaknak teljesen normális munkája van, integráltak a társadalomban és élik a hétköznapi életüket. Ezzel a döntéssel teljesen ellehetetlenítik a boldogságukat, és ennek semmi értelme nincs, csak fájdalmat szül” – beszélte ki magából Angéla.

További nlc. cikkek Novák Angéláról:

Novák Angéla

Novák Angéla (Fotó: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top