nlc.hu
TV-sztárok

Rick Astley ma is sármos - akkor és most

Ilyen sármos férfi ma Rick Astley, a ’80-as évek szívtiprója

Rick Astley mindössze 27 éves volt, amikor visszavonult a zenéléstől, de szerencsére az utóbbi években visszatért a popzene színpadára, és szerintünk jobban néz ki, mint valaha.

Rick Astley-ért lányok milliói rajongtak a ’80-as évek végén. Ő volt az az élénkvörös hajú srác, aki huncut, kölykös megjelenéséval és ahhoz képest meglepően mély, kellemes hangjával lopta be magát a szívünkbe anno.

Richard Paul Astley 1966 február 6-án született az angliai Newton-le Willows-ban. Zenei tehetségével korán kitűnt testvérei közül, 10 évesen már templomi kórusban énekelt, majd több helyi zenekarban is dobolt, és pár kisebb tehetségkutatót is megnyert.

A világsikert aztán a az 1987-es év és a Never gonna give you up című dal hozta el Astley-nek. A briteknél öt héten át uralta a dal a slágerlistát, és világszerte ismertté tette az akkor mindössze 21 éves énekest.

Egy év múlva aztán jött a következő nagy sláger a Together Forever, amivel az Egyesült Államokat is meghódította Rick Astley, még Grammy-díjra is jelölték, de azt végül Tracey Chapman elhappolta előle. Ettől függetlenül Astley számára sem volt megállás. 1989-ben 18 állomásos világkörüli turnéra is indult, melynek állomásai között az Egyesült Államok, Ausztrália és Japán is szerepelt a többi mellett. Akkor készült róla ez a backstage fotó is, amire a karantén alatt akadt rá újra:

A kilencvenes évekre aztán a dance-pop helyett érettebb stílusra váltott az énekes, ennek kibontakoztatására azonban nem sok időt hagyott magának: 1993-ban, mire megjelent Body & Soul című albuma, Rick Astley bejelentette a visszavonulását. Eddigre már ismerte az egész világ, rengeteg sikert ért el, még a Guinnes Rekordok könyvébe is bekerült, ő lett ugyanis az első férfi énekes, akinek az első nyolc kislemeze mind első helyezést ért el a listákon. És visszavonulásában minden bizonnyal közrejátszott az a tény is, hogy 1992-ben született meg a lánya, Emilie, és Astley szeretett volna apaként is 100 százalékot nyújtani.

Rick Astley-vel igazán kegyes volt az idő (Fotó: AFP)

Rick Astley-vel igazán kegyes volt az idő (Fotó: AFP)

Csaknem 10 év hallgatás után aztán visszatért az énekes a színpadra, és adott ki újabb lemezeket is azóta, de akkora sikert, mint pályája kezdetén, egyikkel sem ért el, de szerencsére a mai napig is sokat koncertezik, Magyarországon is többször járt az elmúlt években, legutóbb a tavalyi Paloznaki Jazz Pikniken.

És igen aktív az énekes a közösségi médiában is, a karantén alatt például tök jó playlistet készített követőinek a Spotifyon. Amikor meg épp nem koncertezik, és nem szerez zenét, akkor boldogan él Surrey-beli otthonában feleségével, Lene Bausager filmrendezővel, akivel 1988 óta alkotnak egy párt.

Zakatolnál tovább a nosztalgiavonaton? Tessék:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top