nlc.hu
TV-sztárok

Goztola Kristina új filmje

Magyar siker Bollywoodban: Díjakat nyert a magyar alkotópáros kisfilmje

A kisjátékfilmet idén januárban forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric da Costa színművésszel, aki Monica Bellucci unokatestvére.

Az indiai filmgyártás fellegvárában, Bollywoodban, a világ egyik legnagyobb filmfesztiválján két díjat is nyert Goztola Kristina és Halmi Péter Le Collier (A nyaklánc) című alkotása a hétvégén. A francia-magyar kooprodukcióban készült misztikus dráma idén lett bemutatva egy másik indiai filmfesztiválon, ezt követően levetítették a kisfilmet a római filmfesztiválon, majd a Sweden Film Awards- on is, ahol szintén díjat nyert.

Magyar kisfilm nyert Bollywoodban.

Részlet a kisfilm traileréből. Fotó: Youtube

Goztola Kristina már több, mint 40 nemzetközi filmben forgatott, és a mostani a második, aminek a producere is. A kisjátékfilmet idén januárban forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric da Costa színművésszel, aki Monica Bellucci unokatestvére. Érdekesség, hogy a filmet Kristina párja, Halmi Péter írta és rendezte, neki ez az első francia rendezése.

A film főszereplőjét, Maiat Kristina alakítja. A történet szerint a gyönyörű olasz nő Párizsba érkezik. Esténként felolvas Michelnek, egy öreg vak embernek. Maia megtudja, hogy a férfi egy sokat érő nyakéket rejteget. A lány az ékszer megszállottja lesz. A film Maia lelki vívódásának szürreális képe. A kisjátékfilm műfaja: misztikus dráma, amelyben a vizualitás és a zene kap hangsúlyt.

A kisjátékfilm Cannes-ban debütált volna, de mivel elmaradt a filmfesztivál, elsőként a Bangalore Rövidfilm Fesztiválon vetítették le június 7-én. Európában először a Sweden Film Awards-on láthatta a közönség július 3-án, mi több, itt díjazták is a film képi világát, majd másnap, a Rome Prisma Independent Film Awards-ot is megjárta az alkotás. Az igazán nagy elismerést ezek után kapta a Le Collier: nemcsak, hogy beválogatták a világ egyik legnagyobb filmfesztiváljára Mumbai-ban, de az Indo-Global International Film Festivalon kisjátékfilm kategóriában elhozták a legjobb rendezésért járó díjat és a zsűri különdíját is.

A koronavírus miatt fizikailag nem rendezték meg az eseményt, a magyar alkotópárost levélben értesítették a mai napon. És még az is lehet, hogy az idei év eddigi legnagyobb magyar vonatkozású filmsikere itt még nem ér véget: az alkotás július 30-án a Madrid Film Awards-on is versenybe száll.

(Sajtóközlemény)

Hasonló cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top