nlc.hu
TV-sztárok

Polgár Kriszta betegsége

Polgár Kriszta megszenvedett a szépségért: beteg lett mellimplantátuma miatt

Polgár Kriszta először a közösségi oldalán mesélt a történtekről.

Az Amerikában élő modell, Polgár Kriszta két gyermeket szült, és bár a képei alapján azt hihetnénk, hogy még ezek után is elégedett volt a testével, nem így volt. Nagyon sok bókot kapott, hogy milyen jól néz ki két gyerek után is, ő azonban változtatni akart. ,,A második terhességem alatt kialakult a petefészkemben egy 30 cm ciszta, amivel együtt ki kellett venni az egyik petefészkemet is. A hasam mérete miatt a hazizmom és a bőröm is szétszakadt, úgy éreztem, csorbult a nőiességem. Akkor úgy gondoltam, hogy talán a mellimplantátum majd helyrebillenti az egyensúlyt” – írja a közösségi oldalán a modell, akinek a mellimplantátuma nem várt betegséget okozott.

View this post on Instagram

ÉRZÉKENY TÉMA! Régen ígértem már nektek ezt a posztot. Ez a poszt nem azért íródik, hogy bárkiben rossz érzést keltsen, vagy bárkit bármiről lebeszéljek/rábeszéljek. Sokkal inkább azért, mert a tájékoztatásnak ez a része sokszor elmarad és az embernek joga van tudni, mibe vág bele és ennek milyen következménye lehet. . (A témáról sokat olvashattok a @breast_implant_illness és a FB csoportban ahol 120.000 nő meséli el a sajàt történetét) . Mellimplantátum betegség ( #breastimplantillness vagy #BII). Két -a szervezet számára – idegen test a létfontosságú szervek fölött. Ami köré pár hét alatt tokot képez a szervezet, hogy védje ezeket a szerveket. Az implantátumok majd’ 40 féle nehézfémből, toxikus anyagból állnak. A sóoldatos is, hiszen a tokja szilikon. Van, akinek a teste jobban, van, akinek rosszabbul fogadja. Sőt nagyon rosszul. És sajnos a legtöbben nem tudják, mi okozza a betegségeiket. . A második terhességem alatt kialakult a petefészkemben egy 30 cm ciszta, amivel együtt ki kellett venni az egyik petefészkemet is. A hasam mérete miatt a hazizmom és a bőröm is szétszakadt, úgy éreztem, csorbult a nőiességem. Akkor úgy gondoltam, hogy talán a mellimplantátum majd helyrebillenti az egyensúlyt. Mi az amit akkor még nem tudtam? Hogy mit okozhat a szervezetemben. És azt sem, hogy olyan implantot kaptam 3 évvel ezelőtt (az egyik legnépszerűbb fajta) amit azóta visszahívott a gyártó, mert egy speciális rákfajtát okozhat: BIA- ALCL. A visszahívás tavaly volt, erről azóta sem szólt senki… . Élveztem az új külsőmet, nem is gondoltam arra, hogy összefüggésben lehet a folyamatosan fellépő egészségügyi problémáimmal (fejfájás, pattanások, étel intolerancia, hányinger, reflux, pajzsmirigy gondok stb) mind-mind új dolog számomra. Miután már MINDEN specialista látott és senki nem értette mi lehet a baj, kezdtem feladni. Aztán az endokrinológus megkérdezte, hogy hallottam e már a Breast Implant Illnessről… Valamint a barátnőm is rákérdezett, hogy hallottam e arról, hogy miket tud csinálni az implant (fajtától függetlenül)… Ez volt a pont ahol elkezdtem beleásni magam a témába. Majd kiderült, hogy az enyém ráadásul egy időzített bomba (texturált) Folyt komm⬇

A post shared by Krisztina Polgar (@polgarkriszta) on

,,Élveztem az új külsőmet, nem is gondoltam arra, hogy összefüggésben lehet a folyamatosan fellépő egészségügyi problémáimmal (fejfájás, pattanások, étel intolerancia, hányinger, reflux, pajzsmirigy gondok stb) mind-mind új dolog számomra. Miután már MINDEN specialista látott és senki nem értette mi lehet a baj, kezdtem feladni. Aztán az endokrinológus megkérdezte, hogy hallottam e már a Breast Implant Illnessről… Valamint a barátnőm is rákérdezett, hogy hallottam e arról, hogy miket tud csinálni az implant (fajtától függetlenül)… Ez volt a pont ahol elkezdtem beleásni magam a témába. Majd kiderült, hogy az enyém ráadásul egy időzített bomba” – folytatta a bejegyzést.

Végül úgy döntött, megszabadul az implantátumoktól. ,,Idén februárban kivetettem az implantokat és úgy döntöttem, nem teszek a helyére másikat, hagyom a testemet gyógyulni. Úgy gondoltam, ha nem is az implant az oka a problémáimnak, nem akarom megvárni, hogy nagyobb bajt csináljanak a szervezetemben. A műtét nagyon szakszerűen történt, tokkal együtt vették ki az implantokat, hiszen a tok fogta fel az addig szivárgó mérgeket. Ha az bent marad, olyan mintha az implant is maradna. Megbántam, hogy berakattam? Nem, mert az akkori lelkiállapotomon segített. Máshogy döntöttem volna, ha tudatában vagyok mindannak, aminek ma? Nagy eséllyel igen” – írta a modell.

Polgár Kriszta nincs egyedül a problémájával:

Polgár Kriszta

Polgár Kriszta (Fotó: IG)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top