nlc.hu
TV-sztárok

Charlie Chaplin unokája, Oona Chaplin

Szupermoziban kapott szerepet Charlie Chaplin unokája, Oona Chaplin

Bár a nagyapjával soha nem találkozhatott, szellemi öröksége így is inspirálja unokáját, Oona Chaplint, aki maga is a színészi hivatást választotta.

Charlie Chaplin nyolcadik unokája, Oona Chaplin 1986-ban született Madridban, Geraldine Chaplin és Patricio Castilla chilei operatőr lányaként. Keresztnevét a nagymamája, a legendás színész negyedik felesége, Oona O’Neill után kapta. Gyerekkorában több országban is élt, mivel édesanyja filmforgatásai miatt a család szinte folyamatosan úton volt.

Charlie Chaplin és felesége, Oona

Charlie Chaplin és felesége, Oona O’Neill (Fotó: PA Images via Getty Images)

Tinédzserként kezdett színjátszást tanulni, később a londoni Királyi Színművészeti Akadémia hallgatója volt, ahol 2007-ben végzett. Kezdetben főleg brit, illetve spanyol rövidfilmekben játszott, majd sorozatok epizódszerepeiben tűnt fel. Az eddigi legjelentősebb szerepe, melyből talán a legtöbbeknek ismerős lehet, a Trónok harca 2.-3. évadának egyik visszatérő karaktere, Talisa Stark volt.

Talisa Stark

Talisa Stark szerepében

A színésznő az elmúlt években is több, főképp televíziós produkcióban is felbukkant, ám az igazi, nagy áttörés még ezután várható a karrierjében: az Avatar készülő folytatásaiban kapott ugyanis szerepet. A 2. és a 3. forgatásai már be is fejeződtek és a tervek szerint 2022-ben, illetve 2024-ben érkeznek majd a mozikba. 

Oona Chaplin és szülei, Geraldine Chaplin és Patricio Castilla

Oona Chaplin és szülei, Geraldine Chaplin és Patricio Castilla (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Az ikonikus művészdinasztia leszármazottjának lenni Oona számára természetesen rengeteg előnnyel jár, de terhet is jelent. „A Chaplin névre minden bizonnyal felfigyelnek. Nem tudom, kaptam-e meg emiatt munkát, de mindenképp megnyitott előttem bizonyos ajtókat és csak annyit tehetek, hogy keményen dolgozom. Remélem, hogy ha nagyon rosszul teljesítek, nem kapok több szerepet” – nyilatkozta a The Telegraphnak. Bár személyesen soha nem találkozhatott nagyapjával, hiszen Charlie Chaplin még Oona születése előtt 9 évvel elhunyt, úgy érzi, a művész szellemi öröksége nagy hatással van rá. „A nagyapám humanista volt. Ezért volt sikeres. Igyekezett elérni az embereket és megnevettetni őket, szeretni és sírni, gyengédnek lenni, jól érezni magát emberként és arra törekedni, hogy jobb emberré váljon. Ez inspirál” – fogalmazott Oona.

Oona Chaplin

Oona Chaplin (Fotó: EuropaNewswire/Gado/Getty Images)

A színésznő magánéletéről igen keveset tudni. Ami biztos, hogy korábban hosszabb ideig Alex Lanipekun brit színésszel alkotott egy párt, a kapcsolat azonban szakítással végződött. Oona azóta sem nyilvános helyeken, sem pedig a közösségi oldalakon nem mutatkozott romantikus partner oldalán, amiből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg szingliként éli az életét.

Így élnek a legendák leszármazottai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top