nlc.hu
TV-sztárok

Straub Dezső akkor és most

Micsoda fotók a 70 éves Straub Dezsőről!

Nemcsak a magánéletében, a munkában is igazi újrakezdő Straub Dezső, aki 70 évesen sem fél új dolgokba belevágni.

Straub Dezső 1977-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Több színházban is játszott, 1986-ban Jászai Mari-díjat is kapott. Neve a Vidám Színpaddal és Böröndi Tamással forrt össze, ahol egészen pályatársa, Böröndi haláláig játszott, sőt, 2013-ban az újjáalakult Vidám Színpad művészeti vezetője, rendezője is volt.

Straub Dezső akkor és most

Straub Dezső, Csala Zsuzsa és Rátonyi Hajnal 1983-ban (Fotó: Tóth István Csaba/MTI)

Botrányos vég a Vidám Színpadban

Straub 2021-ben botrányok közepette hagyta el a Vidám Színpadot, állítása szerint ugyanis csak a Facebookról értesült, hogy kirúgták, és már nem ő a Vidám Színpad művészeti vezetője, hanem Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája.

Straub Dezső akkor és most

Straub Dezső és Böröndi Tamás a Vidám Színpad mozgatórugói voltak (Fotó: x Archívum Story-Best/solwee)

A művész így reagált akkor a történtekre. „(…) Látom, hogy megkérdezésem és a részemre címzett felmondás nélkül a Vidám Színpad új művészeti igazgatót nevezett ki! Véleményem szerint ebből a tisztségből kettő egy színházban sok lenne! Tisztelettel kérem tehát a Vidám Színpad pillanatnyi vezetőit, hogy közönségünket tájékoztassák arról a tényről, hogy – idézet a közleményből – »Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna – férje szellemi örökségét szem előtt tartva« – felmondás nélkül Straub Dezső helyett új művészeti vezetőt nevezett ki” – írta akkor Straub.

Straub Dezső akkor és most

Straub Dezső és Böröndi Tamás 2016-ban (Fotó: Schumy Csaba/solwee)

Új karrierbe kezdett

Ősszel a Kőbányai Zenei Stúdióban kezdett tanítani. Rengeteg színházi teendője miatt csak heti egy alkalommal tud oktatni, ezekre az órákra azonban hatalmas lelkesedéssel és örömmel készül.

„Megkérdeztem a diákjaimtól, hogy mit gondolnak, mennyit keresek azzal, hogy itt vagyok és tanítom őket. Persze senki sem tudta a választ, erre rávágtam, hogy én sem tudom – mesélte Straub Dezső, aki a Borsnak azt is elárulta, azért tanít, mert komoly dolgokkal akar foglalkozni, az anyagi része pedig nem különösebben érdekli.

Háromszoros édesapa

Sokan nem is tudják Straub Dezsőről, hogy két fia után született egy lánya is, aki még csak idén lett 18 éves. „Az édesanyjával csak a kislányunk 9-10 éves koráig voltunk együtt, azóta jóval kevesebbet látom Napsit. (…) Szerencsére a kapcsolatunk mindig jó volt. (…) A lányom nagyapja lehetnék. (…) Kettőnk között ott vannak a fiaim, akik bizonyos szempontból viszont majdnem apai szerepet töltenek be Napsugár életében. Az unokáimat pedig már éppen a lányom istápolja” – mesélte a Story magazinnak a színész.

Straub Dezső akkor és most

Straub Dezső és lánya, Straub Napsugár (Fotó: Olajos Piroska/solwee)

70 évesen ismét szingli

Hat évvel ezelőtt, amikor a Vidám Színpad egyik előadása után vacsorára hívta Mónikát, Straub Dezső úgy érezte, megtalálta a nőt, akivel új életet kezdhet. A 70 éves színésznek azonban nemrég véget ért a párkapcsolata az egykori rajongójával.

Straub Dezső akkor és most

Straub Dezső napjainkban (Fotó: Olajos Piroska/solwee)

„Több mint 6 évet töltöttünk együtt. Azt hiszem, az igazi értékeinkből mindketten építettük a másikat. (…) De sajnos előfordul, hogy egy kapcsolatban elfogynak a közös álmok. Velünk is ez történt Mónikával, és szomorúan vettünk új irányt, immáron külön-külön” – árulta el a Story magazinnak Straub Dezső. Mint mondja, a nyár második felében jutottak erre a döntésre. „Sok jel mutatott már erre, és mi nem vártuk meg a legvégét” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top