nlc.hu
TV-sztárok

Galambos Lajos betegsége miatt nem vonult börtönbe

Galambos Lajos: „Gyógyíthatatlan beteg vagyok”

Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a zenész egészségi állapotában olyan változás állt be, melyet a tudomány mai állása szerint nem lehet börtönkörülmények között kordában tartani.

Galambos Lajosnak szerdán kellett volna börtönbe vonulnia áramlopás miatt 3 év 6 hónapra. A trombitás azonban nem jelent meg a  Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél, mivel kiderült, egészségügyi okok miatt halasztást kért. Lajost orvosszakértő vizsgálta meg, aki nagyon rossz hírekkel szolgált.

Galambos Lajos

Fotó: Korponai Tamás

„Gyógyíthatatlan beteg vagyok. Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, hogy ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék – nyilatkozta a Borsnak Galambos Lajos, aki már hónapok óta nem érezte jól magát, végül nemrégiben egy olyan orvoshoz ment, aki megtalálta a problémát. – Orvosszakértő vizsgált meg, tőle hallottam a megsemmisítő diagnózist. Hogy pontosan mi a betegségem, azt nem szeretném elmondani.  Annyit közölhetek ezzel kapcsolatban, hogy mindent befolyásol a hátralévő életemben. És még mielőtt bárki elkezdené, hogy persze, így akar meglógni a börtön elől, közlöm, hogy sokkal szívesebben bevonultam volna, mint azzal szembesüljek, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok. A büntetés ideje körülbelül egy év. A betegségem pedig addig szól, amíg utolsót nem lélegzem. És, hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék még sokáig levegőhöz jutni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top