nlc.hu
TV-sztárok

Ismert férfiak vallottak életük nőiről

„A nők mindent megérdemelnek, amit nyújtani tudunk nekik” – ismert férfiak vallanak életük főszereplőiről

Hazánk férfi hírességei nőnap alkalmából mondták el nekünk, hogy mennyire fontosak számukra a nők az életükben.

Németh Kristóf: „A mi házasságunk alapja a szerelmen túl egyfajta szövetség is”

Németh Kristóf szerint szinte mindig van ok az ünneplésre, ezért nőnapon is mindent megtesz, hogy a körülötte lévő nőket boldognak lássa. „Teljes joggal ünnepeljük a nőket, mindent megérdemelnek, amit nyújtani tudunk nekik. Ráadásul, ha ők boldogok, akkor mi is boldogok vagyunk” – kezdte az nlc-nek a színházigazgató.

Természetesen ilyenkor nemcsak a feleségemet, de édesanyámat is megköszöntöm. Hálás vagyok a sorsnak, hogy még mindig aktív, teljes életet élhet és nagymamaként is kiteljesedhet.

A színész imádja a feleségét, számára Zita az a nő, aki megtestesíti minden vágyát. „A szerelmem feleségként, nőként és édesanyaként is ünneplésre méltó. Olyan típusú pasi vagyok, aki akkor a legboldogabb és leghatékonyabb a karrierjében is, ha biztos, boldog családban élhet. Minden túlzás nélkül, a mi életünk pontosan ilyen, ami sokban Zitán múlik. Nagyszerűen működünk együtt. A mi házasságunk alapja a szerelmen túl egyfajta szövetség is, egy ilyen szövetségessel pedig nagyon jó együtt élni.”

Németh Kristóf és felesége Zita

Németh Kristóf és felesége, Zita (Fotó: Instagram)

Németh Kristóf arra is figyel, hogy a családja mellett azokat a nőket is felköszöntse, akikkel ezen a napon találkozik: legyen szó a Fórum színház dolgozóiról vagy éppen a közönség soraiban ülő nőkről. „Színházigazgatóként is kötelességem, hogy megünnepeljem a nőket, legutóbb Valentin-napon adtunk egy szál virágot és nőnapon is megragadjuk az alkalmat. Ez egy fontos és nemes gesztus a társulat részéről. A felmérések szerint egyébként is a nőkön múlik, hogy melyik darabra üljön be a család” – magyarázza a színész, akinek az is nagyon fontos, hogy a gyerekeinek példát mutasson, így egyértelmű, hogy mindkét fia hasonlóan lovagias.

„Levike a mindennapokban is látja ezeket a gesztusokat az édesapjától és a bátyjától, hiszen nálunk nem kell különösebb alkalom arra, hogy virággal térjünk haza, csak úgy, mert hálásak vagyunk. Hiszek benne, hogy az a fontos, milyen mintát mutatunk a gyerekeknek, én nem a konkrét tanítások híve vagyok. Most már együtt megyünk a virágoshoz, csináltatunk minicsokrot és a kisfiam azt adja az anyukájának” – mondja Kristóf.

A napokban kiderült, hogy hamarosan háromgyermekes apa lesz a színházigazgató. Elárulta, hogy derült ki, hogy babát vár a felesége. „Levi sok mindent mond, nagyon szórakoztató dolgokat produkál nap mint nap. Egy ilyen alkalommal mondta, csak úgy a semmiből, hogy van a pocakban egy kistesó. Összenéztünk Zitával és először nem vettük komolyan, bár már akkor is úgy voltunk vele, hogy nem bánnánk, ha bővülne a családunk. Pár hét múlva kiderült, hogy jön a baba, és akkor eszünkbe jutott az a pillanat, amikor Levi gyakorlatilag megjósolta a tesóját. Életünk leghosszabb három perce volt, amíg pozitív lett a terhességi teszt, aztán mindkettőnket elöntött a földöntúli boldogság, hogy ismét egy gyermekkel bővül a családunk. Aztán persze elindult a fejünkben a logisztika, hogy miként fogjuk immár öten megoldani az életünket, de számunkra természetesen az a lényeg, hogy egészséges legyen a kicsi, minden más könnyen megoldható.”

Kiss Ernő Zsolt: „Mindketten fontosnak tartottuk a házasságot”

Kiss Ernő Zsolt és felesége, Nyári Darinka 18 éve alkotnak egy párt és nyáron lesz 12 éve, hogy összeházasodtak.

„Nagyon fiatalok voltunk, amikor összejöttünk. Amikor az ember a kapcsolat elején van, akkor teljesen más dolgokat él meg, mint családként. Sokat utaztunk és együtt is dolgoztunk, mindent együtt csináltunk és ez azóta is így van. A színház melletti projektek is közösek voltak, akkor működünk jól, amikor együtt vagyunk. Darinka a Sztárban sztár alatt is végig támogat, ott van a nézőtéren, ami mindennél többet jelent nekem. A mi kapcsolatunkban nagyon jól működik ez az összezárás.

Sokan kérdezik, hogy nem viseljük-e rosszul a folyamatos együttlétet, nem unjuk-e a másikat, de erre mindig az a válaszom, hogy a mi házasságunk így a legjobb

– kezdte az nlc-nek Kiss Ernő Zsolt. Elárulta, már a megismerkedésük első évfordulóján megkérte a párja kezét, de csak hat évvel később házasodtak össze, ez pedig a kislányuk érkezése miatt volt fontos számukra.

„Mindketten fontosnak tartottuk a házasságot, hiszen olyan családban nőttünk fel, ahol ezt láttuk. Megértem azokat is, akiknek ez csak egy papír és anélkül is megvannak, de mi mindenképp szerettük volna összekötni az életünket, mielőtt belevágunk a gyerekvállalásba” – mondja a színész. Hozzátette, számára a lánya születése hatalmas fordulópont volt, teljesen megváltoztak a prioritásai és rendbe tette az életét.

„Egy gyerek érkezése mindent felforgat, de ez így van jól. A mi életünkbe rengeteg pozitív változást hozott, előtte nem feltétlenül voltak jók a prioritások, de a születésével minden rendeződött. Felnőtt fejjel már sok mindent másképp láttam, a fontos dolgok előre kerültek. Az első pár év kőkemény meló, ugyanúgy, mint a házasság és a tűz fenntartása. Mi nagyon figyelünk arra, hogy ne csak apa és anya legyünk, hanem legyenek lopott óráink, napjaink, amikor nő és férfi vagyunk és megéljük a kapcsolatunkat” – részletezi a Sztárban sztár versenyzője, aki a nőnapi szokásaikról is szót ejtett.

Kiss Ernő Zsolt és családja

Kiss Ernő Zsolt és családja (Fotó: Olajos Piroska)

„Természetesen a kislányom is kap ajándékot az édesanyja mellett. Nekem ez mindig is fontos volt, már kiskorától kezdve meglepem valamivel nőnapon, hiszen bár még gyerek, de mégiscsak nő. Darinka pedig a legnagyobb támaszom, nagyon sok nehézségen mentünk át együtt és mindig ott volt mellettem, fogta a kezem. Persze, ha neki volt szüksége támogatásra, én is ott voltam neki, ez csakis így működik. Elképesztően jó társ, nagyon hálás vagyok érte” – mondja Kiss Ernő Zsolt, aki kiteljesedett lányos apaként, mindig is így képzelte el az életét.

„Tervezgetős típus vagyok, az is szerepelt a képzeletbeli listámon, hogy 30 éves koromra már szeretnék apuka lenni. Szerintem minden férfi érzi, hogy inkább lányos, vagy fiús apa, én abszolút az előbbi vagyok, nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy kislányom lesz. Igyekszem megadni neki mindent, ha kell, akkor kisminkelhet, kifestheti a körmöm, én pedig némán tűröm. El szoktunk menni kettesben vásárolni, imádom nézni, ahogy próbálgatja a ruhákat, nézegeti magát a tükörben, igazi kiscsaj.”

Bár még csak 11 éves a lánya, Kiss Ernő Zsolt tisztában van vele, hogy hamarosan elérkezik a randizós időszak, amire egyelőre nincs felkészülve. „Bevallom, ettől egy kicsit félek. Már többször felszínre tör nála a nőiesség, így valószínűleg az sincs annyira messze, hogy érdekelni kezdjék a fiúk. Pár éven belül óriási változásokat élünk majd meg, de az a legfontosabb, hogy a bizalom megmaradjon közöttünk és a kamaszkorban is meg tudjunk beszélni mindent, ahogy eddig is tettük. Remélem, hogy eddig már kialakult benne az a fajta bizalom, ami életünk végéig elkíséri a kapcsolatunkat. Szeretném, ha úgy érezné, mindig fordulhat hozzám és nem lesznek titkai előttem, előttünk.”

Pataki Ádám: „Érezzük, hogy mikor kell háttérbe húzódni és engedni a másikat kiteljesedni”

Pataki Ádám és Liptai Claudia 2018 óta élnek boldog házasságban, egy közös kisfiuk is született az évek alatt. Akik követik Claudiáék életét, tudják, hogy mindig őszintén, tabuk nélkül beszélnek a magánéletükről és nyíltan megosztják az érzéseiket is. Ádám természetesen nem csak feleségét köszönti nőnap alkalmával, hiszen az élete tele van csodálatos hölgyekkel.

„Mondhatnám, hogy nálam mindennap nőnap van, de ennek a napnak külön figyelmet szentelek. Idén Clau is beszáll, ugyanis a nőnapi sütemények fotózásában segít nekem. Körül vagyok véve hölgyekkel az életemben, a lányaim, édesanyám, feleségem, kolléganőim. Szóval nekem erre komolyan készülnöm kell – mondta az nlc-nek Ádám, aki nem arra fekteti a hangsúlyt, milyen virágot, vagy ajándékot vásárol. – Nem feltétlenül az eszköz a lényeg, de egy kis apróság, figyelmesség pont ezen a napon minden nőnek jólesik. A lányaim miatt pedig kifejezetten fontosnak tartom, hogy lássák ezt a példát, hogy amikor majd felnőnek, legyen erre igényük szívük választottjánál is.”

Liptai Claudia és Pataki Ádám

Liptai Claudia és Pataki Ádám (Fotó: Trenka Attila)

A műsorvezető férje nem csak a lányok jövendőbelijétől várja el, hogy ezen a napon oda figyeljenek a nőkre, ő maga is tanulta és tanítja.

Édesapámtól hoztam ezt a hagyományt és én is igyekszem továbbadni ezt a mintát a fiamnak. A mai világban már több új ünnep van jelen, sok minden változott az emberek életében, éppen ezért a tradíciókat tartani kell.

Liptai Claudia múlt héten hatalmas bejelentést tett: új talkshow-val jelentkezik, a Nő a Tét címmel. Mint elmondta, korábban nem érezte, hogy nyitnia kellene a Youtube felé, de egy éjjel valami megváltozott. Habár a férjét a hajnali hármas megvilágosodásnál nem rázta fel, természetesen feltétel nélkül élvezhette a támogatását.

„Sokat ötletelünk együtt, de tiszteletben tartjuk egymás határait. Van, hogy Claudiának éjjel jön az ihlet, és kezd agyalni valamin, de nem kelt fel, ahogy nekem is van olyan, amikor késői órákban dolgozom valamin, de nem zavarom vele. Amikor viszont megosztotta velem, akkor nagyon tetszett már maga a műsor ötlete is, és az is, ahogyan ő is elmondta, soha nem csinált még ilyet. Az elmúlt 25-30 évben a tévében teljesen máshoz volt szokva. Nagyon büszke vagyok rá, hogy olyan dolgokat csinált és olyan folyamatok részese lehetett, amelyek számára most teljesen újak voltak, de remekül végigvitte őket.

Liptai Claudia

Liptai Claudia a Nő a tét! sajtóeseményén (Fotó: Trenka Attila)

Amikor Claudia a nyilvánosság elé tárta új műsorát, férje a háttérben figyelte őt büszke tekintettel. „Mindketten érezzük, hogy mikor kell háttérbe húzódni és engedni a másikat kiteljesedni, emellett segítő kezet nyújtani. Ha nem is tanácsokkal, pusztán a jelenlétünkkel, egy öleléssel és egy csókkal.”

Rákóczi Feri: „Arra törekszünk, hogy minél több minőségi időt töltsünk együtt”

Ugyan a mai világban az emberek a legtöbb ünnep létjogosultságát megkérdőjelezik, Rákóczi Feri a hagyományok híve. A rádiós a nőnapot is méltó módon megünnepli, szerinte fontos, hogy a férfiak fordítsanak minél több figyelmet életük nőjére, az pedig még jobb lenne, ha ezt nem csak az év ezen napján tennék.

„Manapság szokássá vált az összes ünnepre valami negatívat mondani. A karácsonyra, hogy minek már ajándékot venni, karácsonyfát állítani, a Mikulásra sincs már szükség, nőnapon is miért kell ünnepelni a nőket. Szerintem pedig nagyon is jók ezek az ünnepek, a világhoz való igazodást segítik az embereknek. Azt gondolom, a magyar férfi nem túl erős a »becsüljük meg és szeressük a nőket« vonalon, de hátha ezeknek az ünnepeknek köszönhetően megtanuljuk, hogy a többi napon is jobban figyeljünk. A nők nagy része nem őrjöng, ha elmarad az ajándékozás, de valljuk be, nem olyan sok idő megállni egy csokor virágért vagy csokoládéért, hazavinni és azt mondani és megköszönni a szerelmünknek, amit a családjáért tesz.”

A rádiós műsorvezető ilyenkor kedvesére, Juditra és a lányára, Pannára fordít nagyobb figyelmet, idén viszont kollégáit sem hagyja ki az ünneplésből. „A kolléganőknél előfordult, hogy elmaradt, pedig őket is ünnepelni kell. Persze, a rádióban mi egész reggel köszöntjük a nőket, de jár a fekete pont, amiért korábban rájuk kevésbé figyeltem oda. Számomra a nőnap inkább családi ünnep, viszont idén senkit nem hagyok ki. A legfontosabb viszont az engem közvetlenül körülvevő nők felköszöntése: Pannának is egészen kiskora óta veszek valami apróságot ilyenkor. Tizennégy évesen lehet, hogy annyira nem igényelné, sőt, cikinek is tartja, de attól még tudom, hogy jólesik neki – magyarázta a rádiós, majd hozzátette, a lánya most nemcsak a nőnappal van így, hanem – ahogy a legtöbb kamasz – majdnem minden kínos, ami a szüleihez kötődik, de ők ezt nem veszik fel.

„Ez a kamaszkor olyan, hogyha jól csináltad előtte, később minden visszatér a rendes kerékvágásba. Őszintén, 14-16 évesen senki nem akar a szüleivel nyaralni, programozni, ezeket inkább a haverokkal akarja megtenni. Később viszont újra lesz majd kedve velünk is időt tölteni. Ez egy normális folyamat a részéről, ahogy az én oldalamról is, hogy halálosan megsértődök, amiért nem foghatom már meg a kezét az iskola előtt.”

A kétgyermekes családapa törekszik arra, hogy fiának, Somának is megtanítsa, hogy ezen a napon ünnepelni kell a nőket, de ezt ne csak ma, hanem mindennap tegye meg. „Somának igyekszem azt a példát mutatni, hogy nemcsak ezen a napon mondunk szépet anyának, hanem mindennap a kedvére teszünk valamivel.

Jó, ha van egy nap, amikor ünneplünk, de jó lenne, ha ezt kicsit többet csinálnánk.

Hozzátette, egy párkapcsolatban fontos, hogy hosszú idő után is életben tartsák a tüzet, melyre szerinte van megoldás. „Azt szoktam mondani, ha visszanéz valaki egy 10-20 éve tartó kapcsolatra és felidézi az energiát, amivel az első randira készül, amikor hetekig izgultál azon, mit veszel fel, milyen parfümöt fújsz magadra, hova mentek, mikor merd megcsókolni… Ha ennek az energiának a 10 százalékát 10 év után is beletesszük a kapcsolatba, akkor lenne igazán harmonikus minden viszony. Kicsit megfeledkezünk róla, hogy ez mennyire fontos, de ha ezt a kis első randis energiát beletenné mindenki, akkor kevesebb válás, szakítás lenne – mondta Rákóczi Feri, aki arról is mesélt, hogyan oldják ezt meg a sűrű hétköznapokban. – Vannak időszakok, amikor több a munka, kevesebb a szabadidő, de ez sosincs hatással a magánéletünkre. Hajnalban elindulok otthonról, este 6-7, mire hazaérek a forgatásról, de nem mindegy, hogy valaki együtt van a párjával úgy 6 órát, hogy nézi a tévét és nem szólnak egymáshoz, vagy egy órát, viszont akkor átbeszélik a napjukat, közösen csinálnak valamit. Mi az utóbbira törekszünk, hogy minél több minőségi időt töltsünk együtt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top