nlc.hu
TV-sztárok

1600 Titanic videókazija van, cél az egymillió

1600 darab eredeti Titanic videokazettája van, meg se állna egymillióig

Szerinte a gyűjtői célja egészen reális, mivel annak idején 25 millió VHS példányt adtak el a filmből.

James Cameron 1997-es Oscar-rekorder filmje máig komoly rajongótáborral bír. Köztük van JD is, aki titanicfan97 néven egy TikTok csatornát üzemeltet, amit teljes mértékben a Titanic-rajongásának rendel alá. Persze a filmért rengetegen rajonganak, ám JD-nél egy komoly gyűjtőszenvedély is társul mellé: a film eredeti VHS-kiadásait gyűjti. A gyűjteménye eleinte csak lassan gyarapodott, ám mióta a TikTok csatornáját felfuttatta, rengetegen küldik el neki postán a régi kazettájukat, a gyűjtemény mennyisége pedig megtöbbszöröződött – derül ki a Variety cikkéből.

JD (a monogram sem véletlen…) Jack Dawson mániája még hatéves korában kezdődött, amikor a családjával megnézte moziban a Titanicot. Viszont a VHS-ek gyűjtését mindössze egy évtizede kezdte:

2012-ben megláttam egy boltban a kazettákat a polcon, kiárusítást tartottak belőlük. Gyönyörűek voltak. Arra gondoltam, hogy úgysem veszi meg őket senki, pedig szuperolcsók voltak, ezért vettem egy dobozt, belepakoltam és megvásároltam őket.

Később még szerzett melléjük néhányat, de még csak összesen száz darabbal rendelkezett, amikor elindította a TikTok-csatornáját. Ennek hatására tömegével jöttek a követőitől az újabbnál újabb kazetták, most nagyjából 1600 darabnál jár.

JD Titanic gyűjteménye

Titanic videokazetták tömkelege (Fotó: titanicfan97)

A gyűjteménye becses darabja egy eredeti japán Titanic VHS. Célja, hogy mielőbb elérje az 1997 darabot, a film bemutatási évének tiszteletére, de valójában nem ismer határokat, és legszívesebben meg sem állna egymillióig. A kazettákat a korábbi dolgozószobájában tárolja, de ott kezd elfogyni a hely, így a terve az, hogy a hálószobáját alakítja majd át Titanic-szentélynek, mert ott több lesz a hely. A kazetták mellé persze más Titanic-relikviákat is küldenek neki időnként, van például óriási méretű Jack Dawson babája is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top