nlc.hu
TV-sztárok

Kevin Costner és Christine Baumgartner válásának idővonala

„A fényűző életmód jelenleg a gyerekek DNS-be van kódolva” – Egyre durvább követelésekkel áll elő Kevin Costner exfelesége

A sztárpár válása nem zajlik zökkenőmentesen, pedig alig néhány hónapja tart még csak az egész folyamat. Időrendbe tettük, mit érdemes tudni az eddigiekről.

2023 májusában derült ki, hogy 18 év házasság és három gyerek után Kevin Costner és Christine Baumgratner a válás mellett döntöttek. A sztárpárról mindig is egy nagyon idilli, harmonikus kép élt a fejekben, részben ezért is annyira meglepő, hogy a válásuk korántsem zajlik olyan zökkenőmentesen, mint azt bárki remélte. A Brangelina-féle sárdobáláshoz képest, ahol még az FBI is nyomozott, még mindig kispályások, de tény, hogy a Yellowstone sztárja és táskatervező felesége kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva adta be a keresetet, és május óta nem sikerült pontot tenniük az ügy végére. Ráadásul egyre több csontváz kerül elő annak a bizonyos szekrénynek a mélyéről.

Néhány napja például arról szóltak a hírek, hogy a gyermekelhelyezésben adódtak problémák, mivel a feleség szerint a gyerekeik luxushoz vannak szokva, ezért 130 ezer dolláros (47 millió forintos) havi gyerektartásra tartott igényt. Costner ügyvédei azonban arra hivatkozva 63 ezerre (23 millió forintra) csökkentették az összeget, hogy semmi nem indokolja ezt a magas összeget, maximum a feleség plasztikafüggősége. Ez pedig jól mutatja, hogy az indulatok jócskán eluralkodtak már kettejük viszonyában, de nézzük, hogy jutottak el idáig.

2023. május 1.

A TMZ elsők között hozta le a válás tényét, amit ezen a napon Costner szóvivője is megerősített a People számára. „Nagy szomorúsággal tölt el, hogy olyan, rajta kívül álló körülmények merültek fel, amelyek azt eredményezték, hogy Mr. Costnernek részt kellett vennie a házasság felbontásában. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsák tiszteletben az ő, Christine és gyermekeik magánéletét, miközben átvészelik ezt a nehéz időszakot” – tette hozzá a képviselő.

A dolog derült égből villámcsapásként jött, hiszen alig néhány hónappal korábban a színész az egekig magasztalta a feleségét egy interjúban, sőt, a pandémia alatt így nyilatkozott: „A kapcsolatunk került az igazi középpontba,  hogy mit teszünk egymásért és hogyan bánunk a családunkkal.” A pár 1999-ben kezdett el találkozgatni, és az évek során egyetlen mélypont akadt csak a kapcsolatukban, amikor Christine választás elé állította: ha nem vállalnak közös gyereket, a kapcsolatuknak nincs jövője. Ezt azonban abszolválták, a színész elismerte, hogy az ő aggályai vezettek idáig, de azzal, hogy ezt felvállalta, ismét egymásra találtak. 2004-ben összeházasodtak, és közel 19 évig szinte ők voltak Az Álompár Hollywoodban.

Kevin Costner és Christine Baumgartner

Kevin Costner és Christine Baumgartner egy alapítványi rendezvényen 2022-ben (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for Elton John AIDS Foundation)

Testőrből megmentő?

Costner nemcsak a filmekben szeret hőst alakítani, a sajtó értesülései szerint mindent elkövetett azért, hogy a feleségét visszanyerje magának még a kereset benyújtása után is. Egy hozzá közel álló forrás a US Weeklynek azt mondta: „Kevin szereti a feleségét és a gyerekeit, ezért ez nagyon nehéz volt számára. Azt mondja, hogy ez a legrosszabb rémálma, és bármit megtenne a családjáért.” Úgy tűnik azonban, hogy bármennyire is szeretett volna a békülés útjára lépni, ez nem jött össze, a pletykák szerint azért, mert Christine nem tudta megbocsátani a félrelépését. 

A tények azonban sokkal inkább arra utalnak, hogy nem a klasszikus értelemben vett harmadik fél okozta az elhidegülésüket, hanem a színész másik szerelme, a munkája. A Yellowstone, majd a Horizon forgatása, a kaotikus időbeosztás, a távolmaradás – a People szerint rengeteg feszültség adódott a kapcsolatukban Costner munkamániája miatt. Ráadásul a Horizon sikerének akkora megszállottja lett, hogy úgy emlegette, „jobb lesz, mint a Farkasokkal táncoló”, és a projektre még jelzálogkölcsönt is vett fel, hogy kifizesse a produkciós költségeket. Ebből lett vélhetően elege a divattervezőnek, és ezért adta ki Costner útját.

Júniusi huzavona

Mint a legtöbb hollywoodi sztár, úgy Costner és neje is házassági szerződést kötöttek, mielőtt gyűrűt húztak egymás ujjára. Eszerint válás esetén a színész tulajdonában marad minden ingatlan (amit Baumgartnernek a kereset benyújtásától számított 30 napon belül el kell hagynia), illetve a nőé lehet az aktuálisan használt autója is. Viszont mindegy, mekkora közös vagyonra tesznek szert, 1,8 milliónál többet Christine nem kaphat. Júniusban a TMZ birtokába került egy bírósági beadvány, melyben azt írták, hogy Baumgartner nem tett eleget a házassági szerződésben leírtaknak, azaz nem hagyta el közös otthonukat, sőt, „különböző pénzügyi követeléseket” is megfogalmazott, pedig Costner a szerződésben leírt összegen felül plusz 1 millió dollárral (360 millió forinttal) is megtámogatta. Emellett a dokumentumokból az is kiderült, hogy a színész hajlandó lett volna 10 ezer dollár előleggel és 30 ezer dollár bérlési támogatással hozzájárulni a nő költségeihez. 

Kevin Costner családja

Grace Avery Costner, Kevin Costner, Hayes Logan Costner, Christine Baumgartner és Cayden Wyatt Costner az Ebgondolat című film Los Angeles-i díszbemutatóján, 2019-ben (Fotó: Rodin Eckenroth/Getty Images)

Baumgartner június közepén, ügyvédjén keresztül elutasította Costner felajánlását, és megtagadta a kiköltözést is arra hivatkozva, hogy jogilag nem kényszerítheti őt arra, hogy elhagyja azt az otthonát, ahol már régóta együtt élnek. Június 16-án újabb követelést nyújtott be a bíróságra, miszerint 248 ezer dolláros (90 millió forintos) havi gyerektartásra tart igényt. „Ez kevesebb, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy a gyerekeket a megszokott életmódjukban tartsák”, úgyhogy beadványukban külön kérték, hogy Costner fizesse 100 százalékban a magániskolai tandíjat, a tanórán kívüli tevékenységeket, sportot és az egészségügyi kiadásokat a három gyermekük után, a gyerektartás mellett. 

Június 28-án a színész elrugaszkodottnak nevezte exe követeléseit, és így fogalmazott: 

a kiskorú gyermekeknek a puszta szükségleteknél többet biztosítani nem kell, nem igényelnek nevetséges extravaganciát, amelynek célja elsősorban a támogatott szülő javadalma

– célozva arra, hogy ugyan Baumgartner nem követelt feleségtartást, de láthatóan ebből a tortából szeretne egy jó vastag szeletet szelni magának. 

Őrjítő adok-kapok

Június végén Baumgartner még mindig a közös otthonukban élt, ezért Costner tisztelettel felszólította ügyvédein keresztül, hogy haladéktalanul, de legkésőbb 2023. július 13-ig hagyja el az ingatlant.

Július 6-én a bíróság rendelte el, hogy a táskatervezőnek távoznia kell, kérelmét, miszerint legalább augusztusig maradhasson, elutasították. Costner pedig ajánlatot tett egy 51 940 dolláros (19 millió forintos) havi gyerektartásra, amit a nő teljesen elfogadhatatlannak nyilvánított. „Bár Kevin hatalmas vagyonnal és rendkívüli bevételekkel rendelkezik, láthatóan elvárja, hogy gyermekei messze az ő gazdasági körülményei alatt éljenek, amikor anyjukkal vannak” – írták Baumgartner ügyvédei, és követelésüket 217 300 dollárban (78,5 millió forintban) állapították meg. Az összeget azzal indokolták, hogy a gyerekek az édesapjuk sűrű időbeosztása miatt sokkal többet vannak az anyjukkal. Emellett még 350 ezer dollár ügyvédi költség előleget és 150 ezer dollár kriminalisztikai költséget is kértek.

Kevin Costner és Christine Baumgartner

Kevin Costner (balra) és Christine Baumgartner (jobbra) ügyvédeikkel, a bírósági tárgyalás után (Fotó: Profimedia)

Egy napra rá újabb fejlemény történt, a színész csökkentette Baumgartner hitelkártyalimitjét, mert kiderült, hogy a férje magánvagyonából fizetett egy büntetőjogi ügyvédnek, sőt, a válóperes ügyvédjét is egy elkülönített összegből finanszírozta – Costner tudta nélkül.

Ugyanitt arra is fény derült, hogy a színész és neje mindig lízingelt autót vezettek, viszont Baumgartner néhány hónapja beruházott egy saját járműre, természetesen a luxuskategóriából, a házassági szerződésük azon pontjára alapozva, hogy az éppen tulajdonában álló autó őt illeti. A Több mint testőr sztárja szerint ez a bizonyíték arra, hogy exe már jó előre megtervezte a válást.

Egyet előre, kettőt vissza

Baumgartner végül július 28-ig húzta a közös családi otthonban, de ezután sem ment messzire, a birtokon álló személyzeti részre költözött, jelenleg pedig bérelhető ingatlanok után kutat, néhány napja Montecitóban nézett meg házat. „A környéken marad, hogy ne zavarja meg a gyerekek életét. Ősszel újra iskolába mennek a barátaikkal. […] Christine igyekszik mindent a lehető legnormálisabban tartani. Csak a gyerekekre összpontosít” – mesélte egy közeli ismerősük a People-nek. A forrás azt is elárulta, hogy a táskatervező nagyon szeretne már ennek a drámának véget vetni, ugyanakkor augusztus elején újabb kérelmet adott be azt követelve, hogy Costner mutassa be a pénzügyi helyzetét, mert állítása szerint a színész visszatart bizonyos anyagi információkat. Egyúttal a gyerektartási díj újratárgyalását is kérelmezte, ugyanis időközben a bíróság 63 209 dollárban (kb. 22 millió forint) határozta meg az összeget, és ezt Baumgartner kevésnek ítélte ahhoz, hogy a korábbi életszínvonalukat fenntartsa.

Kevin Costner és fia Hayes

Kevin Costner és fia, Hayes egy reggelizőbe tartanak Santa Barbarában, 2023. szeptember 2-án (Fotó: Profimedia)

Augusztus 10-én újabb bírósági dokumentumok kerültek napvilágra, azt állítva, hogy Baumgartner nyomás alatt volt annak idején, mikor a szerződést aláírta, és nem értette az abban foglaltakat. Végül elismerte, hogy saját szabad akaratából kötötte meg a megállapodást. Augusztus 24-én a színész visszautasította a rágalmat a válóperes papírokban, miszerint viszonya lett volna, de Christine-ről azt mondta, „nem tudja biztosan”, hogy a feleségének volt-e kapcsolata. (Júliusban már egy másik férfi társaságában fotózták őt a tengerparton, de ez a kapcsolat nem nyert megerősítést.)

Az exek utolsó csatája augusztus 31-én zajlott, a meghallgatáson Baumgartner könnyek között kérelmezte, hogy a gyermektartási díj összegét felülírják, mondván, hogy

a fényűző életmód jelenleg a gyerekek DNS-be van kódolva.

A tárgyalás következő időpontja novemberre lett kitűzve, de addig – a fentiek tekintetében – még nagyon sok mindenre számíthatunk.

via 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top