nlc.hu
TV-sztárok

Németh Kristóf véleménye

Németh Kristóf Benedek Miklósról: „Az ő kritikája néha veszélyes és pusztító is tud lenni”

Az Adom a napom mai részében a színész, szinkronszínész, és színházigazgató egy napjába kaphatunk betekintést.

Németh Kristófnak elmondása szerint különleges kapcsolata van Benedek Miklóssal, akinek az osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészhez azóta is erős szálak kötik a színészt, aki nemrég háromszoros édesapa lett. 

Németh Kristóf

Németh Kristóf (Fotó: Forgács Beáta)

„A legkegyetlenebbül őszinte, de ezáltal tud a legtöbbet segíteni. Az ő kritikája néha veszélyes és pusztító is tud lenni, viszont nagyon sokat tanulsz belőle. Kendőzetlen, amiért nagyon hálás vagyok.” (…) Az első évben Karinthyt tanultunk, mindenki kapott tőle egy novellát és abból kellett az év végi vizsgára színházat csinálni. Nagyon meghatározó volt, hogy Miklós kinek melyik darabot adta, hiszen Karinthytól szemléletet is lehetett tanulni. ‘Minden másképp van’ – ez a Karinthy mondás lett onnantól az én tézismondatom, ami azért nagyon fontos, mert megtanultuk azt, hogy mindig vizsgáljuk meg a dolgoknak a fonákját is és a nem egyértelmű oldalát is. Ne legyünk naivak, becsaphatók, ne higgyünk el mindent, legfőképp azt ne, hogy a látszat mindent megmutat. 

Ez a mondat egész életemre meghatározó lett, még úgy is, hogy pontosan nem kifejthető, hogy mit is jelent tulajdonképpen. Évtizedek kellenek a megértéséhez és a megéléshez.

Egyébként az osztályunk jelentős részének mélyebb volt a kapcsolata Miklóssal, mint egy szimpla tanár-diák viszony. Feltétlenül élt a mester és tanítvány viszony, de meg merem kockáztatni, hogy egyfajta atyai-jóbaráti kapcsolat is kialakult közöttünk. A szakmai tudás mellett nagyon fontos az is, amit megtanultam tőle a barátságról, hűségről, kitartásról, szerelemről, nőkkel való közlekedés dolgairól. A mai napig ezek szerint élek” – nyilatkozta Kristóf a Nemzet Színészének választott példaképéről.

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tölti egy napját Németh Kristóf, kövesd élőben az Adom a napom mai epizódját itt is, az nlc oldalán, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top