nlc.hu
TV-sztárok

Úgy dicsérte Károly király Katalint, ahogy Meghant sosem

Ezt gondolja Károly király Katalin hercegnéről: Megható beszédet mondott a menyéről

A szavak és a tettek elég árulkodóak.

III. Károly király és felesége, Kamilla négy napra Kenyába utazott egy hivatalos látogatásra. Ennek keretében október 31-én részt vettek egy banketten, amelyet William Ruto kenyai elnök szervezett. Az eseményen az uralkodó megható beszédet mondott, melyben kedves szavakkal illette például Vilmos herceg feleségét, Katalint is. Szeretett menyeként hivatkozott rá, amikor felidézte, hogy fia itt, a Kenya-hegynél kérte meg szerelme kezét. Mindez még 2010 októberében történt, és Vilmos herceg állítólag három hétig rejtegette az ékszert a hátizsákjában, míg egyik este letérdelt Katalin előtt.

III. Károly egyébként korábban Kamilla királynét is „szeretett feleségeként” emlegette, vagyis a jelzőt csak akkor használja, ha valaki nagyon közel áll a szívéhez. És – hívja fel a figyelmet cikkében a Woman&Home – azt is érdemes megjegyezni, hogy a király Katalinra nem Wales hercegnéjeként hivatkozott, hanem menyeként, ami azt is bizonyíthatja, hogy számára a családjában betöltött szerepe fontosabb a hivatalos titulusánál.

Judi James testbeszéd-szakértő szerint is különleges kapcsolat van az uralkodó és a menye között. James elmondta, hogy a nyilvános szerepléseiknél is látszik, hogy odafigyelnek egymásra, hogy értik és a támogatják a másikat, arról nem is beszélve, hogy mekkora a harmónia közöttük. 

III. Károly király, Katalin hercegné és Vilmos herceg

III. Károly egyébként korábban Kamilla királynét is „szeretett feleségeként” emlegette (Fotó: Danny Lawson/Pool/AFP)

III. Károly beszédében természetesen édesanyjáról is megemlékezett. Mint elmondta, III. Erzsébet nagyon szerette Kenyát és az ország népét. Megemlítette azt is, hogy éppen itt volt látogatóban, amikor értesült arról, hogy édesapja, VI. György elhunyt.

„1952-ben hercegnőként érkezett, de királynőként távozott. Rendkívül megindító olvasni a látogatásról készült naplóját, amelyben azt írta, hogy egy pillanatot sem akar elszalasztani, hogy csodálhassa a kenyai tájat. Nem tudom eléggé megköszönni, hogy Kenya támogatást nyújtott neki abban a nehéz időszakban” – mondta, majd felidézte azt is, hogy édesapja, Fülöp edinburgh-i herceg jelen volt, amikor bő tíz évvel később Kenya kikiáltotta a függetlenséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top