nlc.hu
TV-sztárok

Ekkor lesz III. Károly király első hivatalos megjelenése a rákdiagnózisa óta

Ekkor lesz III. Károly király első hivatalos megjelenése a rákdiagnózisa óta

Bejelentették a prosztatarákkal küzdő brit uralkodó első hivatalos megjelenésének időpontját.

A Buckingham-palota bejelentése szerint III. Károly és Kamilla királynő részt fog venni a Szent György-kápolnában tartott húsvétvasárnapi istentiszteleten – írta meg a Hello! magazin. Bár már egy ideje is remélték, hogy a prosztatarákkal diagnosztizált uralkodó részt vesz majd az ünnepségen, a palota egészen eddig a pontig nem erősítette meg ezt a hírt. Most azonban már biztos, hogy tiszteletét fogja tenni a 75 éves uralkodó az eseményen, amely egyébként az első hivatalos megjelenése lesz a rákbetegségének bejelentése óta. 

III. Károly király

Fotó: Getty Images

Az előzmények

A daganatos megbetegedés jelenléte a III. Károlyon év elején elvégzett prosztata elváltozás műtétje közben tűnt fel orvosainak. A rák típusát és stádiumát nem közölték, de Károly azóta rendszeres kezelésekben részesül. Az elmúlt pár hétben a brit uralkodónak el kellett halasztania nyilvános szerepléseit, illetve más, magas rangú királyi családtagok helyettesítették. Lemondásáról azonban nincs szó, és úgy tűnik, máris folytatja alkotmányos államfői tevékenységét. 

Katalin hercegné is ezzel a betegséggel küzd

A walesi hercegné március 22.-én este bejelentette, hogy rákos megbetegedéssel diagnosztizálták és jelenleg megelőző kemoterápián esik át. A hercegné mindezt egy érzelmes videóüzenetben közölte. Katalin elárulta, hogy hatalmas sokkhatásként érte a diagnózis, azonban egészen a bejelentés pillanatáig mindent megtettek férjével Vilmossal, hogy a hírt titokban tartsák. A hírre egyébként még Harry és Meghan Markle is reagált. Sussex hercege és felesége azt mondta, hogy mielőbbi egészséget és gyógyulást kívánnak Katalin walesi hercegnőnek.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top