nlc.hu
TV-sztárok

Pásztor Anna építkezik

Pásztor Anna 60 ezer forintért bérel egy albérletet – Elárulta a titkát

Fontos a takarékosság, mert építkezik.

Pásztor Anna élete második legnagyobb projektjébe vágott: nekilátott házat építeni. Ha kellett ablakot rúgott ki, de ásott alapot is. Ő tervezte, és szervezi az építkezést, a folyamatokról ráadásul vlogot is készít, mellyel azoknak szeretne segíteni, akik hozzá hasonlóan építkezésbe vágnák a fejszéjüket.

„Eddig 25 albérletben éltem, de a 26. már végleges lesz. Jelenleg egy nyaralóban lakunk a Pilisben. Ezt a nyaralót az első évben 40 ezer forintért béreltük, most felment hatvanra. Csodálatos, hogy ilyen körülményeket sikerült teremtenünk, hiszen a megmaradt pénzt beleforgattuk az építkezésbe” – kezdte az nlc-nek Anna, majd arról mesélt, hogyan is jött az ötlet, hogy felhúzzon egy házat.

„Az öcsém mindig azt mondja rólam, hogy előbb fejest ugrok a vízbe, aztán tanulok meg úszni. Így volt ez most is, amikor belevágtam a munkálatokba. Az építőanyagárak, a külpolitikai helyzet, és a koronavírus-járvány mind ellenem szólt, sőt, alaposan lelassították a folyamatokat, de mindezek ellenére sem adtam fel. Úgy gondoltam, vagyok elég kalandor, hogy megugorjam ezt a feladatot. Az építkezést is egy művészeti ágnak gondolom, mely által olyan maradandó dolgokat alkotsz, mint egy dalszerzés, vagy a gyermekvállalás. Lehet, hogy 200-300 év múlva is itt fog állni ez a ház, ami engem tükröz majd” – mondta a kétgyermekes édesanya, aki nem tagadja, hogy akadtak nehézségek.

10 és 8 évesek a gyerekeim. Tehát, hogyha addig várok, amíg összegyűlik a pénz, akkor soha nem haladtam volna semerre.

Ha volt valamire keretem, megvettem, elkezdtem, kifizettem a szakembert, ha nem, akkor megállt a projekt. Úgy éreztem, hogy még fiatal vagyok, kreativitásban és pozitivitásban a maximumon, szóval most kell ezt véghez vinnem.”

Pásztor Anna

Pásztor Anna a Pilisben.

Elindult a kutatás

Anna imádja a Pilist, ezért úgy érezte, itt kell keresgélnie. Bejárta a környéket, fotózott, kérdezősködött, végül fél év után egy meg nem hirdetett telekre bukkant, ami egy idős házaspár tulajdonában volt. Bár az árak az elmúlt években igencsak elszálltak, az énekesnőnek sikerült jó vétel csinálnia, bár így is ki kellett „matekoznia”, hogyan szerzi meg rá a pénzt.

„Eladtunk két autót, amik már régóta csak álltak, emellett korábban kaptam a mostohaapukámtól, Pásztor Gyulától egy tanyát, amit senki sem tudott eladni. A világ végén található, tehát tényleg nehezen lehetett értékesíteni. Végül egy olyan árért sikerült túladni rajta, amiből elindulhatott az építkezés. Közben dolgoztam, toltam a fellépéseket, nyaralásról és lazulásról szó sem lehetett. Amikor elkezdtük a munkálatokat, sikerült kivennem az építkezéstől nem messze egy harminc négyzetméteres albérletet, egy faházat, ami bár nagyon rusztikus és nyaraló hangulatú, mégis imádtuk. A harmadik év után azért már nem igazán kényelmes, várjuk már, hogy készen legyünk. (nevet) A lényeg, hogy egy minimális összegért lakunk itt, cserébe szépítettük a házikót, amivel megint csak sokat spóroltunk. Bátraké a szerencse, én a mai napig ezt vallom!” – részletezte az Anna and the Barbies frontembere, aki azt is hozzátette, hogy egy jó fél év múlva már biztosan beköltözhetnek. 

Pásztor Anna

Pásztor Anna (Fotó: Dobos Attila)

De honnan jött az ötlet, hogy mindez dokumentálva legyen?

„Szerettem volna, hogy másoknak tanulságul szolgáljon azzal kapcsolatban, milyen hibákat lehet elkövetni egy építkezés során. Megfogalmaztam magamban, hogy forgassunk az egész kalandról egy online vlogsorozatot, melyben tehetséges fiatal tartalomgyártók, Gulyás Pálmi és csapata van segítségemre. Elképesztőek, nagyon érzik mi kell ebben a műfajban. Heti rendszerességgel minden mozzanatát rögzítik az építkezésnek, benne vagyok én is, látható például, ahogy malacpörkölővel vízszigetelek, bobcat-et vezetek vagy vashálót illesztek a helyére.

A cél a felnőtt világ legnagyobb “Legó”-építőjátéka: egy kreatív bunker, egy alkotóbázis felépítése, nulláról. Mindent én álmodtam meg, építkezés A-tól, Z-ig.

A vlogban támpontokat, ötleteket, tanácsokat adunk, kiskapukat és saját bőrünkön tapasztalt építőipari zsákutcákat mutatunk meg az utánunk jövő bátor építkezőknek, hogy nekik már könnyebb legyen. Volt olyan szakember, aki másfél órán át oktatást adott nekem. Nem tudom, hányszor sírtam el magam a boldogságtól. És, ha esetleg rosszra is fordultak a dolgok, röhögtem egyet, leporoltam magam és mentem tovább. Egy építkezés hihetetlen dráma, méghozzá felsőfokon. Pozitív és negatív értelemben egy hullámvasút. Igazából felkészültem, hiszen mindenki felkészített, hogy ebbe beleőszülnek az emberek, de úgy voltam vele, hogy nem baj, jöjjön a „tánc”. Mindez látható lesz a vlogsorozatban is, amelynek első epizódja már fent van a YouTube-csatornámon, két hetente pedig jönnek az építkezés Pásztor Annával újabb részei.”

És mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele a munkálatokba?

„Végtelen sok türelmet. Hagyjanak időt, ha kell, hónapokat, ne sürgessenek semmit. Találjanak jó szakembereket, ha pedig megvannak, vigyázzanak rájuk, becsüljék meg őket, mert a mai világban nagyon nehéz megbízható embereket találni. Ragaszkodjanak ahhoz, amit szeretnének. Ne a divatot kövessék, hanem az álmaikat!” – zárta az interjút a sztár. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top