nlc.hu
TV-sztárok

Közmédia díjátadón Kudlik Júlia

Újra nyilvánosan mutatkozott Kudlik Júlia, így néz most ki a legendás tévés – fotók

Kudlik Júlia ugyan már egy ideje visszavonult, most azonban egy díjátadón megjelent.

Tíz kategóriában adták át – a köz szolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként – a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat pénteken este Budapesten, a Thália Télikertben. A közmédia legrangosabb szakmai elismeréseinek átadóján Kudlik Júlia is jelen volt.

Kudlik Júlia

Kudlik Júlia a közmédia díjátadóján – Fotó: MTI/Kovács Attila

A 78 éves újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja volt az egyik díjátadó, tőle vehette át a Sára-Csoóri-életműdíjat a Balázs Béla-díjas filmproducer, Hábermann Jenő.

Kudlik Júlia

Kudlik Júlia átadja a díjat Hábermann Jenőnek – Fotó: MTI/Kovács Attila

 

Kudlik Júlia

Fotó: MTI/Kovács Attila

Tavaly az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő, Sára-Csoóri Életműdíjban éppen Kudlik Júlia részesült.

A tévélegenda legutóbb idén októberben jelent meg Bencsik Gábor könyvbemutatóján, ő volt ugyanis a moderátor. A rendezvényre sokan kimondottan miatta látogattak el, hogy személyesen is találkozzanak kedvencükkel. Akkor az íróval való közel 50 perces beszélgetés után komoly sor alakult ki a bemondó előtt, többen ugyanis a róla készült régi fotókkal, plakátokkal érkeztek, hogy aláírathassák azokat. Volt, aki közös fotót is szeretett volna Kudlik Júliával.

Kudlik Júlia

Kudlik Júlia 1980-ban az MTV stúdiójában Regős István riporter-műsorvezetővel – Fotó: Fortepan / Kanyó Béla

A tévélegenda a visszavonulása és férje, Szűcs László rendező halála óta nagyon ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt. Több mint 20 éve nem láthattuk már képernyőn, ám ő ezt egyáltalán nem sajnálja. Bár szerette a munkáját, nem bánja, hogy maga mögött hagyta ezeket az éveket. Minderről tavaly beszélt: „Nem hiányzik a tévé és a rivaldafény, és nem is szeretnék már visszatérni. Élvezem azt, hogy visszavonultan élhetek. Engem egyébként az utcán nem szoktak megismerni az emberek, de nem is bánom. Én ezzel soha nem foglalkoztam. Ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más.” A Delta egykori háziasszonya egyébként sokat jótékonykodik, valamint szívügyének tekinti a népzene és a népművészet ápolását. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top