nlc.hu
TV-sztárok

Egykoron a világ leggyönyörűbb nője volt Monica Bellucci

Egykoron a világ leggyönyörűbb nője volt – Így néz ki ma Monica Bellucci

Hiába volt a világ leggyönyörűbb nője, mégis nyílt házasságban élt exférjével Monica Belucci. De vajon hogy néz ki ma, a lassan 60. életévébe belépő színésznő?

Az idén 60 éves Monica Bellucci minden kétséget kizárólag a mai napig is minden tekintetet magára vonzz nőiességével és bájos arcával. Különlegessége talán abból is adódik, hogy a színésznő nem törzsgyökeres amerikai, ugyanis a közép-olaszországi Città di Castellóban született. Érdekesség, hogy eredetileg nem színésznőnek vagy modellnek készült, ugyanis kiváló tanuló volt, így inkább a jogi pálya vonzotta. Csupán azért járt el modellkedni, hogy az abból befolyó összegből finanszírozni tudja az egyetemi tanulmányait. 

Monica Belucci szépségével rögtön beragyogott minden teret (Fotó: Getty Images)

Monica Belucci szépségével rögtön beragyogott minden teret (Fotó: Getty Images)

Az életnek azonban más tervei voltak a kivételes szépséggel megáldott nővel, akit a modellkedésből szerzett nagy jövedelem és a rengeteg vele járó utazás hamar letérített az eredeti pályájáról. Nem is csoda, hogy ilyen könnyen döntött a két szakma között, Belluccit ugyanis olyan divatházak szerződtették le, mint a Dior vagy a Dolce & Gabbana. Ahogy csillaga egyre inkább ívelt felfelé, úgy lett egyre népszerűbb a többi divatháznál is, végül pedig már egész Európa megismerte a nevét.

Belluccinak azonban ez nem volt elég, hamar kiszemelte magának a színészi pályát is, így a modellkedés mellett beiratkozott egy színiiskolába is. 1990-ben a televízióban mutatkozott be az Élet gyerekekkel című olasz filmmel. Érdekesség, hogy a film rendezője egy magazinban szúrta ki készülő művéhez a modellt. Ezek után sorra jöttek számára a felkérések, például 1992-ben Drakula gróf feleségét is alakíthatta a Drakula című filmben. Végül olyan sikeres lett, hogy már válogathatott a filmszerepekben, majd 1996-ban César-díjat is nyert a Szerelmi fészekben nyújtott alakításáért. 

A nemzetközi áttörést a 2000-ben bemutatott Maléna hozta meg számára. Legnagyobb filmjei közé tartozott még A farkasok szövetsége, a Visszafordíthatatlan  – ahol akkori férje, Vincent Cassel oldalán láthattunk -, majd a Mátrix -filmek és a Passió

Magánélete

Bár azt gondolhatnánk, hogy a kivételes szépségű színésznőnek Vincent Cassel előtt nem volt házassága, az igazság nem ez. Belucci ugyanis körülbelül fél évig Claudio Basso olasz fotós felesége volt még huszonöt éves korában. Ezek után talált rá csak a nagybetűs szerelem két gyermekének apja, a szintén világhírű színész Vincent Cassel mellett. A színésznő 2013 augusztusában jelentette be, hogy 14 év házasság után elválik férjétől. Ami annak fényében egészen érdekes, hogy Bellucci korábban bevallotta, hogy férjével nyílt házasságban éltek. Döntésüket akkor azzal indokolta, hogy nem várhatta el a férjétől a hűséget úgy, hogy olykor hónapokra külön voltak a forgatások miatt. Végül 2023-ban újra rátalált a szerelem, Tim Burton rendező személyében. 

De vajon hogy néz ki ma Belluci, akit egykoron a világ legszebb nőjének gondoltak? 

Megnézem
Összes kép (10)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top