nlc.hu
TV-sztárok
Sztárok, akik alkoholfüggők voltak

„Mindig sokat ittam” – magyar sztárok, akik őszintén vallottak az alkoholproblémáikról

Korábban több magyar sztár is vallott a függőségéről.

Till Attila korábban sem tagadta, hogy meggyűlt a baja az alkohollal: bár a képernyőn mindig nagyon profi, a magánéletében nem a lazulás legjobb módját választotta. A műsorvezető a Titkok Ramónával című új interjúműsorban vallott arról, hogy annak idején nem ismerte a mértéket, ha az alkoholról volt szó, beszélt a függőségéről, illetve arról is, hogy mi vezetett a józansághoz.

Tilla (Fotó: TV2)

Tilla (Fotó: TV2)

„Az van a függőknél, hogy több elemből áll össze: van genetika, mit hozol a családból és hogy reagálsz erre. Nálam is van egy genetikai késztetés, elég sokat tudok inni. Vannak azok az alkatok, akik isznak egy sört, megfájdul a fejük és hazamennek. Na, ez nagyon jó lett volna” – részletezte Tilla.

Nem ő azonban az egyetlen ismert ember hazánkban, aki őszintén vallott a függőségéről. Mutatjuk azokat a magyar hírességeket, akiknek meggyűlt a baja az alkohollal.

MC Hawer

A mulatós zenész most már csak élete egy rossz periódusaként tekint vissza az alkoholfüggőségére, ugyanis pár éve teljesen tiszta. Annak idején azonban rengeteget ivott és nemcsak a fellépések alkalmával, de akkor is, ha csak magában volt otthon.

„2013 októberében döntöttem úgy, hogy megszabadulok minden káros szenvedélyemtől, legalábbis akkor elsősorban az alkoholtól, amibe már majdnem belehaltam, annyira rossz állapotban voltam, és le voltam épülve” – mondta korábban.

„Az volt a jellemző, hogy általában reggel öt körül felébredtem, és akkor már nagyon másnaposan, nagyon fáradtan lementem, és vettem pár kis ampullát. (…)A 2013-as év volt, amikor október elsején bevonultam az utolsó addiktológiára…” – vallotta be MC Hawer.

Kalapács József

A Pokolgép sztárja hétvégi alkoholistának vallotta magát, a pandémia idején vallott arról, hogy a fellépések előtt mindig megiszik egy jókora mennyiséget, ám ahogy a dohányzásról, úgy az italról is leszokott szinte egyik napról a másikra.

Kalapács József

Fotó: Olajos Piroska

„Az utóbbi néhány évben az alkohol elkezdett máshogy hatni rám, és többször szembesültem vele, hogy nem tudtam vasárnap reggel, mi történt szombaton, és volt közben egy koncert – árulta el. – A tavalyi évet is végig úgy nyomtam le, hogy nem ittam, és nagyon jól éreztem magam. Először furcsa volt, de mindig a koncertek után azt éreztem, hogy hu, de jó buli volt.”

Kalapács József bevallotta, néha azért „lecsúszik 1-2 sör”, de annyit, mint régen, már nem iszik.

Mészáros Árpád Zsolt

A színésznek volt egy nagyon kemény időszaka, megviselte, amikor nem kapott annyi munkát, mint amennyihez hozzászokott az évek alatt. Ekkor nyúlt az alkoholhoz.

Mészáros Árpád Zsolt (MÁZS)

Fotó: Schumy Csaba

„Én el akartam menni orvoshoz is, amikor meghoztam a döntést. Felhívtam Zachert, hogy tudna-e segíteni nekem, mert nem voltam olyan állapotban. Éreztem, hogy nem úgy viszonyulok a családomhoz sem, sokkal agresszívebb voltam, állandóan sírtam minden este, ahogy megittam az első pohár boromat” – vallotta be a Tények Plusz kamerái előtt a színész, aki állítása szerint azért került ebbe az állapotba, mert családfenntartóként megbukott, hiszen munka híján a párja fizetéséből éltek.

Baukó Éva

A korábbi valóságshow-szereplő sosem tagadta, hogy meggyűlt a baja az alkohollal, méghozzá a villalét után. Súlyos pánikbetegséggel vonult be a luxusbörtönbe, a hirtelen jött hírnév pedig csak az utolsó csepp volt a pohárban.

„Amikor elvállaltam a valóságshow-szereplést, komoly pánikbetegséggel küzdöttem. Csak néha tört rám, de a villában, a zárt közegben felerősödött, és gyógyszerek híján alkohollal oldottam a szorongásaimat. A villa után megviselt, hogy az emberek problémás alkoholistának látnak, de ahelyett, hogy változtattam volna, még jobban elmerültem. Gyakorlatilag közlekedni sem tudtam, és minden stresszhelyzetet az itallal kompenzáltam” – mondta Baukó Éva, aki most már évek óta nem nyúlt alkoholhoz és nagyon bántja, ha valaki még mindig a függőségével hozakodik elő.

Molnár Gusztáv

A színész hatalmas hullámvölgye a Nyerő Páros című műsor után kezdődött. Egy idő után kénytelen volt bevallani magának, hogy alkoholproblémákkal küzd és családja, valamint a barátai unszolására elvonóra ment. 

„Guszti most Pécs mellett, Komlón van. Tavaly novemberben két gyerekkori barátja megfogta élet-halál közti állapotban, és közölték vele, hogy ezt nem csinálhatja így tovább. Addigra száztíz kilóról hetven kilóra fogyott, véreset pisilt, véreset hányt. Az orvosai megmondták neki, hogy ha így folytatja, akkor decemberre meghal. A két barátja megmondta neki, hogy már nincs mit veszítenie, hiszen hajléktalan, nincsenek barátai, nincs munkája, lehetősége és elveszítette a családját is. Adtak neki egy lehetőséget a gyógyulásra” – nyilatkozta korábban a színész volt felesége, Fazekas Vivien.

Molnár Gusztáv azóta rendbejött, az életét is jobban menedzseli és újra szerelmes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top