nlc.hu
TV-sztárok
Ő volt Diana hercegnő legnagyobb támogatója a királyi családban

Ő volt Diana hercegnő legnagyobb támogatója a királyi családban, aztán ősellenségek lettek

Diana maga beszélt arról, hogy ki volt a legnagyobb segítője a királyi családban. Ám kettejük kapcsolata hamar megromlott, a walesi hercegnő tette miatt.

Margit hercegnőt sokan csak A korona sorozatból ismerik. De van egy vele kapcsolatos történet, ami a népszerű Netflix szériából kimaradt. II. Erzsébet egyetlen testvérére a “party hercegnő” jelzőt ragasztották az emberek. Mindez persze nem véletlen, Margit mindig is szerette a szórakozást, és most nem az unalmas bálokra gondolunk, hanem olyan zártkörű bulikra, ahol például Mick Jagger is megfordult.

Margit 51 éves volt, amikor Károly herceg és Diana összekötötték az életüket. Fontos leszögezni, hogy az, amit A koronában láttunk sokszor a forgatókönyvírók fantáziájának szüleménye. Nem tudni, hogy Margit valóban úgy gondolta-e, hogy Károly és Diana házassága nagy hiba. Azt azonban már tudjuk, hogy milyen volt a kapcsolata Margitnak a walesi hercegnővel.

Margit hercegnő, Diana hercegnő és Károly herceg

Margit hercegnő, Diana hercegnő és Károly herceg 1981-ben (fotó: Profimedia)

Nos, az esküvő után Margit egyfajta védelmezőként segítette Dianát, hogy megtalálja helyét az új családjában. “Mindig is rajongtam Margitért. Nagyon szeretem, és az első naptól kezdve csodálatosan viselkedett velem”- mondta Diana Andrew Mortonnak. 

Károly felesége sokszor döntött úgy, hogy nem vesz részt a családi összejöveteleken. Ezt II. Erzsébet nehezen viselte. Nem értette, hogy Diana miért nem megy a családi piknikre, vagy vadászatokra. Ekkor Margit csillapította le a kedélyeket. “Engedd, hogy azt csinálja, amit igazán szeret” – mondta nővérének, az Erzsébet és Margit – A Windsor nővérek című könyvben leírtak szerint. Margit megértette Dianát, hiszen hozzá hasonlóan nem volt egy horgászó-vadászó asszony, sokkal inkább lehetett nagyvárosi hercegnőknek nevezni őket. 

Haragos levelet írt Dianának

Margitot egyfajta villámhárítóként írják le a cikkek, aki csillapította a feszültséget a királynő, és a hercegnő között. Azonban együttérzése Diana felé hamar megváltozott, amikor  Károly neje az ominózus Panoráma interjúban arról beszélt, hogy “hárman voltak a házasságában”, majd részletesen – és egyoldalúan – panaszkodott a királyi családra. Margit úgy érezte, hogy Diana támadást indított II. Erzsébet, vagyis a nővére ellen. „Úgy érezte, Diana cserbenhagyta Erzsébetet. Margit állítólag levelet írt a walesi hercegnőnek, amelyben azt írta, Diana a legkisebb áldozatot sem volt képes meghozni egy olyan családért, amely átvezette az országot megannyi nehéz korszakon”- magyarázta Morton egy interjúban.

Margit hercegnő, Diana hercegnő

Margit és Diana 1990-ben (fotó: Getty Images)

Ma már egyébként tudjuk hogy csalásokkal, és királyi család ellen eszkábált, hamis bizonyítékokkal vették rá Dianát arra a bizonyos interjúra.

Margit, aki egykor Diana legnagyobb támogatója és segítője volt, innentől kezdve a legnagyobb kritikusává vált. Amikor pedig Károly és a neje hivatalosan is elvált, Margit minden kapcsolatot megszakított Dianával. “Soha nem bocsátotta meg neki az árulását, talán még a halála után sem”– nyilatkozta Morton a  Town & Country magazinnal.

Margit hercegnő DIana hercegnő temetésén

Margit hercegnő DIana hercegnő temetésén 1997-ben (fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top