nlc.hu
TV-sztárok
Anthony Hopkins a közösségi médiában

Nincs nála menőbb a TikTokon és az Instán – Így rabolta el a szívünket Anthony Hopkins

Anthony Hopkins 86 évesen úgy használja a közösségi médiát, hogy azzal egyszerűen nem lehet betelni. Ha beköveted, te sem fogod megbánni.

Ha az ember Anthony Hopkinsra asszociál, akkor biztos nem az fog eszébe jutni elsőre, hogy a színész elrabolta a szívét. Nagyon maximum az, hogy kimetszette, megfőzte és megette. (És itt kérek elnézést mindenkitől, a kannibalisztikus hasonlatért.) Márpedig a 86 éves sztár a magánéletben korántsem olyan rosszfiú, mint ahogyan azt a vásznon megszokhattuk tőle, sőt. Igazi brit úriember, aki rajongója a művészeteknek, szerelmese a természetnek, és aki önzetlenségéről is híres a sztárvilágban. Hopkins ugyanis hosszú évtizedek óta végez önkéntes munkát színi stúdiókban, emellett jótékonysági akciókhoz is gyakran adja a nevét, legyen szó természetvédelmi kérdésekről vagy akár a mentális egészségről.

Az, hogy emellé még a social médiában is aktív, már csak hab a tortán, ugyanis a sok trash tartalom mellett igazán üdítő élmény azt látni, hogy ő, ennyi idősen hogyan használja a TikTokot, az Instát vagy akár a Twittert (akarom mondani X-et).

Ha eddig nem követted, hoztam pár érvet amellett, hogy kiküszöböld ezt a csorbát! Én ugyanis már A Rajongója vagyok – igen, így nagybetűvel – és szerintem a cikk végére te is az leszel.

Sir Anthony Hopkins az „Armageddon Time” című film forgatásán

Sir Anthony Hopkins az „Armageddon Time” című film forgatásán (Fotó: Getty Images)

Két ikon

Furcsa látni, hogy egy ember, akitől azt szoktuk meg, hogy a végtelenségig komoly, a bolondozásban is simán benne van – a megfelelő partnerrel. Persze, ez csak az a kép, amit a szerepei miatt feltételezünk, de nagyon könnyű összemosni egy színész sokat látott karakterét a valódi személyiségével, és azt hiszem, erre Hopkins az évek során még rá is tett egy lapáttal. Éppen ezért lett az egyik kedvencem az a videó, ahol Sir Ian McKellennel táncol, egyforma Gucci-zakóban – a két legendát együtt nézni igazán megható. Köszönet érte Salma Hayeknek, aki rögzítette a különleges alkalmat. „Ma kedves barátomat, Iant és az ő elpusztíthatatlan szellemét ünneplem… Szeretem ezt az embert” – olvasható a posztnál, én pedig csak annyit mondok, egyetértek.

Angyali dallamok

Képzeld el, hogy elutazol Vancouverbe, és éppen becsekkolnál a szállodába, amikor meghallod, hogy valaki játszani kezd a lobbiban kiállított zongorán. Először csak a dallamra figyelsz, aztán megnézed, ki lehet az a tehetséges zenész, aki ezt a szívbemarkoló dallamot játssza. Odafordulsz, és nem más ül a billentyűknél, mint az Oscar-díjas Anthony Hopkins. Na, én valahogy így képzelek egy igazi celeb meet cute-ot, mert akárhányszor szembe jön ez a videó, mindig libabőrös leszek tőle. A sztár rendszeresen ül le egyébként videóiban a zongora mögé (sőt, ukulelével is láthattuk már őt), ugyanis nemcsak a színészmesterségben, de művészetekben is elképesztően tehetséges, igazi polihisztor, akinek a munkáját ezen a fronton is érdemes nyomon követni. 

@anthonyhopkins Shangri-La Hotel Vancouver Something about a piano in an empty lobby…PERFECT venue. 🎅🏼 Coming to a city near you. #fbf ♬ original sound - Anthony Hopkins

És hogy mennyire nem lehet betelni a játékával, bizonyítsa még egy videó.

A macskás öregúr

Az, hogy arany szíve van, 2018-ben kiderült, amikor budapesti tartózkodása során befogadott a feleségével egy kóbor macskát. Hopkins egy forgatás miatt lakott itt, és remélte, hogy megfelelő gazdijelöltet találhatnak a négylábúnak, sőt, állítólag még szobát is béreltek a jószágnak, és rengeteg játékot is vettek neki. Csakhogy végül a feleségével annyira beleszerettek a bársonytalpúba, hogy amikor visszautaztak Malibuba, már Niblót is vitték magukkal. Mint igazi állatbolond, macskás nő, kifejezetten odáig voltam korábbi videóiért, ahol a cicával közösen szerepelt. Sajnos az állat 2022-ben eltávozott az örök vadászmezőkre, de olyan csodás „duetteket” köszönhetünk neki és a gazdájának, mint ez a felvétel még 2020-ból.

De egyébként is imádja a cicákat, 2024 augusztusában így ünnepelte a nemzetközi macskanapot.

A szavak embere

Alapvetően ritkán olvasok vagy hallgatok verseket, mert ez nem az én műfajom, de még nálam is betalálnak az olyan költemények, mint T. S. Eliot J. Alfred Prufrock szerelmes éneke c. verse – a nagyszerű Anthony tolmácsolásában. Ez pedig leginkább azért lehet, mert annyira egyszerűen, minden mesterkéltség nélkül adja elő, hogy zene füleimnek hallgatni az orgánumát. Bár brit akcentusa már megkopott az évek során – tekintve, hogy hosszú évek óta az Egyesült Államok az otthona –, azért el-elcsíphető az Egyesült Királyságban élők elharapott angoljának jellegzetes modorossága. A vers egyébként magyarul Kálnoky László költőnk fordítását dicséri.

@anthonyhopkins

Taking a stroll on this winter day in London. There’s something beautiful and melancholic about the light here at this time of year.

♬ original sound - Anthony Hopkins

Hopkins űrhajós Holdra szállása

Hiába 86 éves, hiába kétszeres Oscar-díjas, hiába a britek jól ismert kimért modora, egy kis bolondozásért a színész nem megy a szomszédba. Itt éppen azt játssza el, hogyan érkezik meg a Holdra, mint egy igazi asztronauta. A dolog apropóját egyébként az NFT (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető zseton) adta, ami gyakorlatilag egy kódsort jelent, ami az eredetiséget igazolja például képeknél, videóknál, zenéknél, és a többi. Így sem világos? Nos, a színész is csak kapkodja a fejét, ugyanis a videót ezzel a leírással tette közzé: „Az NFT terébe belépni olyan, mintha a Holdon lennénk. A technológia és a művészet határtalan dimenziói előtti ámulatban.

@anthonyhopkins Entering the space of NFT is like being on the moon. In awe of the limitless dimensions of technology and art. #TheEternalCollection #OpenSea #OrangeCometNFT #InnerCityArts ♬ original sound - Anthony Hopkins

Kiemelkedő kortárs festő

Míg más kenyeret sütött a karantén ideje alatt, vagy újra tanult biciklizni, addig a színész régi hobbijának, a festészetnek hódolt. Itt éppen arról mesél, hogy ez a 174. napja a bezártságnak, és egy kicsit kezd megőrülni, de teljesen őszintén: én nagyon szívesen elfogadnék tőle egy festményt, hiszen őrülten tehetséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top