Szabadidő

8 szuper európai bevásárlóutca a legjobbak közül

Városok, melyeket nemcsak izgalmas látnivalóiért, de a csillogó-villogó, csábító kirakatokért is felkeresel. Íme egy kis gyorstalpaló, hogy térkép nélkül is megtaláld a legjobb üzleteket – egy helyen.
Prága – Pařížská Street
Tipikus cseh szuvenírek: cseh üveg és kristály, marionettbabák, fajátékok, Becherovka.

Prágában a legújabb divatot és egyben a legmagasabb árakat a Zsidónegyed (Josefov) főutcáján, az Óvárosi tértől a Moldva folyóig húzódó Pařížskán (azaz Párizsi utca) találjuk. A történelmi belváros közepén található bevásárlóutca előkelő éttermek és bárok elegáns sugárútja, ahol elsősorban a méregdrága, luxuskategóriájú boltok képviseltetik magukat. Olyan világmárkák üzletei sorakoznak itt egymás után, mint például a Ferragamo, Alberto Guardini, Prada, Dior, Hermes, Hugo Boss, Gucci vagy éppen Louis Vuitton. Valószínűleg nem itt költjük el szuvenírre szánt pénzünket, de az utca fákkal szegélyezett járdáin kellemes sétákat tehetünk, csábító kávézói pedig ejtőzésre hívogatnak.
Prága.lap.hu »

Megközelítés:
• metróval: Starometska állomás (A vonal)
• villamossal: 17, 18

Prága metrótérképe »

Salzburg – Getreidegasse
Tipikus szuvenírek Salzburgból: eredeti Mozart-golyó, minden, ami Mozarttal kapcsolatos (CD, könyv, póló, érme, poszter).

Salzburg óvárosában a Getreidegasse idilli utcácskája testesíti meg a fő bevásárlóutcát. Az elegáns utcát jellegzetes átjáróházak szegélyezik, melyek művészien kidolgozott cégérekkel díszített üzleteket rejtenek. A nagy múltú, generációk óta működő hagyományos boltok mellett éppúgy megtalálhatók a nagy nemzetközi láncok üzletei, és az apróbb butikok is. A keskeny utcák romantikus belső udvarokba vezetnek, melyek közül egyet se hagyjunk ki, hiszen lehet, hogy épp ott bukkanunk valami igazán különlegesre. A Getreidegasse világszínvonalú üzletei, elegáns butikjai, ékszerboltjai között Louis Vuitton, Prada, Swarovksi vagy éppen Gucci nevével is találkozhatunk.
Salzburg.lap.hu »

A Getreidegasse híres míves cégéreiről (Tourismus Salzburg)
A Getreidegasse híres míves cégéreiről (Tourismus Salzburg)
Bécs – Mariahilfer Strasse
Tipikus bécsi szuvenírek: eredeti Sacher-torta, Mozart-likőr, Manner ostya, bécsi kávé, Zotter csoki, stájer tökmagolaj.

Bécs egyik legdivatosabb bevásárlóutcája, a nyüzsgő Mariahilfer Strasse többórás nézelődésre, vásárlásra csábítja a shoppingolás szerelmeseit. A frappáns ajándéktárgyaktól a trendi ruhákon vagy a dizájnos műalkotásokon át az egyedi bútorokig szinte minden megtalálható itt. Az üzletek sorát többek között a Peek & Cloppenburg, Body Shop, H&M, Promod, Orsay, Butlers gazdagítják. Ha bútort vagy lakberendezési tárgyakat vásárolnál, vagy ha éppen karácsonyi dekorációk után vadászol, akkor igazi kuriózum lesz neked a többszintes Leiner. Az egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontban, a Gerngrossban híres párizsi divattervezők modelljeitől a közepes árkategóriájú ruházati cikkekig mindent megtalálsz.
Bécs.lap.hu »

Megközelítés: metróval U3 vagy U6-os vonalon

8 szuper európai bevásárlóutca a legjobbak közül

Bécs metrótérképe »

London – a West End utcái
Tipikus ajándékok Londonból: fekete tea (pl. Twinings), klasszikus szuvenírek (bögre, kulcstartó, T-shirt, hűtőmágnes, toll, jelvény) a következő témákban: piros emeletes busz (double decker), piros telefonfülke, Beefeater, Big Ben, az angol zászló (Union Jack), az angol királyi család és a londoni metró térképe; Paddington mackó.

Londonnak vannak olyan területei, amelyeket csak a helyiek ismernek, de vannak olyanok is, amelyeket szinte mindenki a világon: ilyen többek között a West End, a város legjelentősebb szórakoztató- és bevásárlónegyede. Nehéz lenne egyetlen utcát kiragadni innen, hisz több nagyszerű bevásárlóutca találkozik itt össze, melyek mindegyike megér egy misét.

Itt található például az Oxford Street, mely a világ egyik legismertebb, egyben Európa leghosszabb bevásárlóutcája. Olyan közkedvelt üzletekbe botlunk itt, mint a Miss Selfridge, a Marks & Spencer, a Debenhams, a Gap, a Mango, a Zara, a H&M vagy a John Lewis.
Megközelítés »

8 szuper európai bevásárlóutca a legjobbak közül

A Piccadilly Circus és az Oxford Circus között található Regent Streeten található Libertybe belépve valódi angol intézményben találjuk magunkat. A Tudor-stílusú áruház egyébként pompás kelméiről vált híressé. A lakásdekor szerelmeseit minden bizonnyal a Habitat kínálata ejti ámulatba, míg az apróbbakat a Hamleys elképesztő kínálata: a valóságos gyerekparadicsom a világ egyik legnagyobb játékáruházának mondható.
London.lap.hu»

Amszterdam – Pieter Cornelisz (P.C.) Hooftstraat
Tipikus holland szuvenírek: tulipánhagyma, bármi, amin Van Gogh szerepel, fapapucs, sajt.

Amszterdam igazi bevásárlóparadicsom, nincs is tán olyan, ami ne lenne itt kapható. A múzeumok előkelő negyedében nagy tervezők méregdrága luxusbutikjai, exkluzív divatüzletei sorakoznak a P.C. Hoofstrat mentén. A luxust itt többek közt a Chanel, Gucci, Hermés, Louis Vuitton, Chopard vagy éppen Cartier nevével fémjelzett márkák képviselik. A szerényebb pénztárcával érkezőket a Mexx vagy a Claudia Strater szerényebb, ám szintén elegáns üzletei csábítják vásárlásra. Ha a fényűző üzletek sokasága után valami sokkal mesésebbre vágyunk, akkor irány a szökőkutakkal, apró tavacskákkal, hatalmas zöldellő területekkel tarkított Vondelpark, Amszterdam legnépszerűbb közparkja.
Amszterdam.lap.hu »

Megközelítés: villamossal (2, 5)

8 szuper európai bevásárlóutca a legjobbak közül

Itt mindent megtudhatsz a bevásárlóutcáról »

 

Milánó – Via Monte Napoleone

 

Tipikus olasz szuvenírek: bőráru, tészta, illatszer, panettone, kávé.

A divat szerelmesei számára maga a paradicsom ez a város. A milánói Aranynegyed egyik kiemelkedő sétálóutcája a Via Monte Napoleone (vagy ahogy a helyiek hívják: Montenapo), ahol bármit megkaphatunk, ami pénzért megvásárolható. Ehhez azonban igen-igen vaskos pénztárcával kell érkezni, igaz, a kirakatnézegetésért még itt sem kell fizetni. Az exkluzív sétálóutcában a világ legismertebb tervezőinek a butikjai sorakoznak: Valentino, Prada, Versace, Chanel, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Moschino mind-mind itt vannak. A gyémántgyűrűt kereső vásárlók feltétlenül látogassanak el a Cartier vagy a Damiani ékszerüzleteibe.
Miláno.lap.hu »

8 szuper európai bevásárlóutca a legjobbak közül

 

Itt olvashatsz bővebben a Via Monte Napoleone üzleteiről »

Brüsszel – Rue Neuve
Tipikus belga ajándékok: praliné, csokoládé, csipke, sör.

Brüsszelben a csokoládé, a kristály, a gyémánt és a világhírű brüsszeli csipke a legismertebb és legkelendőbb portéka. Számos hely áll rendelkezésünkre, ahol mindent megkaphatunk, amire csak vágyunk. Az Alsóváros fő vásárlóövezetében, a Rue Neuve (Nieuwstraat) sétálóutcájában azonban inkább a nemzetközi üzletláncok képviseltetik magukat, mint a H&M vagy a C&A, de itt található többek között a hatalmas, 51 négyzetméternyi területen fekvő, háromszintes City2 bevásárlóközpont (123, Rue Neuve) is, melyben számos kisebb üzlettel találkozhatunk.
Brüsszel.lap.hu »

8 szuper európai bevásárlóutca a legjobbak közül


Megközelítés:

• a 2-es metróval a Rogier állomásig
• villamossal: Rogier állomásig 3-4-25-31-32-33-35; a Botanique állomásig 58-61

Párizs – rue du Faubourg Saint-Honoré

 

Tipikus francia szuvenírek: bor, Foie gras (libamáj), calvados, édességek (macaron, madeleine, cukorkák, nugátok), illatszerek, minden, ami Eiffel-torony.

Az Avenue des Champs-Élysées mozijaival, éttermeivel, kávézóival, valamint a luxuscikkeket kínáló üzleteivel Párizs legelőkelőbb sugárútja és egyben a világ egyik legismertebb utcája. Ám ugyanilyen híres a vele szinte párhuzamosan futó rue du Faubourg Saint-Honoré, mely az élenjáró divatházak birodalma. Az Arany Háromszögbe tartozó bevásárlóutca az haute couture fellegvára, ahol Christian Lacroix-tól Versacen, Dioron és Guccin át egészen Hermésig a nemzetközi divatvilág színe-java felsorakozik. Ugyan az áraknak itt a csillagos ég szab határt, ez semmiképp se szegje kedvünket egy kellemes kirakatnézegetéstől. Az 54-es szám alatt található La Cour aux Antiquaires az antikvitás rajongói számára jelent csemegét.
Párizs.lap.hu »

8 szuper európai bevásárlóutca a legjobbak közül

Megközelítés: metróval a Concorde, Madeleine vagy Saint-Philippe du Roule állomásokig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top