Utazás

Már Spanyolországban is mérgező vízben úsznak egy Insta-fotóért

Mert türkiz a víz. Csakhogy a hulladéktól.

Többen is megbetegedtek Spanyolországban, miután fürödtek a kívülről valóban gyönyörűnek tűnő, galíciai Monte Neme-tóban – írja a Euronews.

A türkizkék szín itt azonban nem a természet csodája, hanem a sok mérgező hulladék eredménye, a hely ugyanis az 1975 és 1980 között üzemelő bánya hulladéklerakója.

Ez nem tartotta vissza a szelfizni vágyókat és Insta-királylányokat, akik itt fotózkodtak, hogy csobbanjanak is egyet. Utána viszont jól lebetegedtek a szennyező vegyi anyagoktól, bőrproblémákkal és gyomorgondokkal küzdöttek. A környezetvédők azt kérik, a kormány hozzon intézkedéseket annak érdekében, hogy az emberek ne mehessenek bele a vízbe.

Nem ez az egyetlen hely, ahol felelőtlenül szelfiznekaz emberek. Mi is írtunk arról, hogy a szibériai Novoszibirszk közelében található, szénnel működő hőerőmű zagytározójánál fotózkodnak az emberek.

Nemcsak szelfik, de esküvői és baba-mama fotók is készülnek az erősen mérgező területen, miután a közösségi médiában elterjedt, hogy milyen szép kék az ipari létesítmény vize.

(Kiemelt kép: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top