Utazás

Koronavírus: alig mer kimozdulni a lakásából az egyik Vuhanban élő magyar

Legalább egy hónapra elegendő élelmiszert halmozott fel.

Megállíthatatlanul terjed a koronavírus Kínában, és bár magyar beteg egyelőre nincs, a külügyminisztérium szerint négy Vuhanban tartózkodó magyar állampolgárról tudnak, akik egy szállodában laknak, és munkavállalási céllal érkeztek az országba.

A egyik Vuhanban élő magyar szinte ki sem mozdul a lakásából – így próbál védekezni a vírus ellen. Az RTL Híradónak azt mondta, próbálja megőrizni a hidegvérét, pedig óriási a pánik. Üresek az utcák, mint egy kísértetvárosban, a helyiek pár napja kifosztották a boltokat, és elözönlötték a kórházakat, mivel nemcsak a várost, hanem az egész tartományt lezárták.

A magyar férfi is legalább egy hónapra elegendő élelmet halmozott fel, és szinte el sem hagyja a lakását a járványveszély miatt. Ha mégis kimerészkedik, csak szellős helyre megy, még a liftet sem meri használni.

„Ha le is megyek, maszkot és egyszer használatos, eldobható kesztyűt húzok fel. Miután hazajöttem, kimosom a ruhámat, és megmosom a kezemet”

– mesélte el saját óvintézkedéseit a magyar férfi.

Kínában vasárnapra a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma 56-ra emelkedett, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek.

Az Egyesült Államok evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat Vuhanból, míg a francia kormány a hét közepén közvetlen légi úton hazaszállítja a francia állampolgárokat az új koronavírus epicentrumának számító kínai városból.

(Kiemelt kép: MTI / EPA / Jerome Favre)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top