nlc.hu
Utazás

Tom Hanks és Rita Wilson

Görög állampolgárságot kapott Tom Hanks és Rita Wilson, mert annyira jó fejek voltak

Tom Hanks és Rita Wilson jótékonykodásaik miatt érdemelték ki az állampolgárságot, de Ritának görög felmenői is vannak.

Tom Hanks és Rita Wilson hivatalosan is görög állampolgárok, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő posztolt egy képet Instagram-oldalán a vadonatúj útlevelét kezében tartó Oscar-díjas színészről és feleségéről – írja a CNN.com.

Görög állampolgárságot kapott Tom Hanks és Rita Wilson

Tom Hanks és Rita Wilson. Fotó: Presley Ann/WireImage/Getty Images

A pár és gyerekeik az elmúlt évben kaptak tiszteletbeli görög állampolgárságot a görög kormánytól, amiért segítséget nyújtottak az Athén közelében 2018-ban pusztító erdőtűz áldozatainak.

Prokópisz Pavlópulosz korábbi görög köztársasági elnök tavaly december végén rendelkezett a 63 éves színész, felesége, a görög és bolgár felmenőkkel rendelkező Rita Wilson színész-producer, valamint két fiuk, Chester és Truman tiszteletbeli görög állampolgárrá fogadásáról.

A 2018 júliusában pusztító erdőtűz több mint száz ember halálát okozta a tengerparton fekvő Mátiban és az Athéntól keletre fekvő többi üdülővárosban.

Az indoklás szerint a jótékonysági megmozdulások támogatására tett erőfeszítései révén a Hanks család “rendkívüli szolgálatot tett Görögországnak”.

Az Oscar-díjas színész egyébként jótékonysági akcióiról is híres; legutóbb egy nyolcéves, Corona nevű kisfiút vigasztalt meg, miután a gyerek megírta neki, hogy csúfolják az iskolában.

Hanksék, akik nemrég gyógyultak fel a koronavírusból, a görögországi Antipárosz szigetén lévő házukban töltötte az elmúlt nyarakat.

(MTI)

Tudj meg többet Tom Hanksről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top