nlc.hu
Utazás
A Közel-Keleten 50, a sarkkörön túl 31 fok volt hétvégén

Ezen a környéken hétvégén 50 fok körül volt a hőmérséklet

A sarkkörön túl pedig csaknem 32 fokot mértek!

Bár Magyarországon az évszakhoz képest kifejezetten hűvös idő van, a Közel-Keleten most hétvégén már 45 fokot is meghaladó kánikulát lehetett tapasztalni – írja az Időkép.

A meteorológiai portál információi szerint Szaúd-Arábia, Irak, Irán, Omán, Kuwait és az Egyesült Arab Emírségek több régiójában is 45 fok fölötti hőmérsékleteket mértek, több helyen is 48-49 fok közé szökött fel a hőmérő higanyszála. A legmelegebbet az Egyesült Arab Emírségekben mérték: Sweihanban a hétvégén 49,6 fok is volt. Az Időkép rámutat, hogy bár a 40 fok feletti hőmérsékletek nem ritkák a régióban, a mostani kánikula még a Közel-Keleten is extrémnek számít.

A sivatagban, de a sarkkörön túl is kegyetlen meleg volt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Máshol is előfordultak időjárási szélsőségek: múlt héten egy erőteljes déli áramlás miatt az Északi-sarkkörön túl is 30 fok feletti hőmérsékleteket mértek. Május 20-án például az északi szélesség 67,6 fokán fekvő Nar’Jan-Mar állomás hőmérője 31,7 fokot mutatott, ami 4 fokkal múlta felül a korábbi májusi rekordot. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top