nlc.hu
Utazás

Az amerikaiak 14 százaléka QAnon-hívő

Sátánista pedofilok irányítják az országot – ezt vallja több mint 30 millió amerikai

Hajmeresztő teóriában hisznek rengetegen.
Sátán a South Parkban

Azt tudjuk, hogy Amerikában viszonylag elterjedtek az összeesküvés-elméletek, de egy új kutatás most rávilágít, mennyire súlyos a helyzet valójában. Spoiler alert: nagyon. Egy reprezentatív, ötven államot érintő felmérés most azt mutatta ki, hogy nagyjából 31 millió amerikai hisz a QAnon-elméletben, azaz abban, hogy

az országot valójában sátánista pedofilok irányítják.

Ez a lakosság 14 százaléka. A QAnon szerint pedofilok egyébként (demokrata) politikusokból és celebekből állnak és gyerekekkel kereskednek világszerte. A fura internetes fórumokon, például a 4cahen gyülekező trollok szerint Trump célja az (lett volna), hogy leleplezze őket, legalábbis ezzel magyarázták egy csomó vállalhatatlan húzását.

A washingtoni Public Religion Research Institute 5500 felnőttet kérdezett meg márciusban; azt vizsgálták, mivel függ össze, hogy valaki elhiszi ezt a hajmeresztő teóriát. Kiderült: bár számít a vallásosság és a politikai hovatartozás (ismert, hogy Trump többször célozgatott az elméletre), leginkább az számít, milyen tévécsatornát néz az ember. Aki jobboldali forrásokból tájékozódik, kilencszer akkora valószínűséggel hisz ebben, mint aki a mainstream médiát fogyasztja. 

Forrás: UNILAD

További cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top