Utazás

Hasmenés – Ne menjen rá a szabadságod! (x)

Így készülj fel rá a vakációra

A vakáció az év legtökéletesebb része, a kedvenc emlékeink forrása, a családi fotóalbum gerince, hacsak… valami be nem árnyékolja a szabadság legszebb pillanatait. Aki már átélte, tudja, hogy jobb előre gondolkodni, mint utólag okosnak lenni. Különösen akkor, amikor nemcsak magadról, hanem a legkisebbekről is neked kell gondoskodnod. Ezért sem árt fejben tartani, hogy a hasmenés hatékony ellenszere egyetlen tapasztalt utazó bőröndjéből sem hiányozhat.

Hasmenés - Ne menjen rá a szabadságod! (x)
Tervezzünk körültekintően!

Az idei nyarat talán jobban vártuk, mint az összes eddigit. Végre szabadon tervezhetünk a vakációval, válogathatunk a belföldi és külföldi úticélok között, hosszú idő után először elengedhetjük magunkat. Éppen ezért most még fontosabb, hogy semmi se árnyékolja be szikrázóan napfényes terveinket. Ha nem szeretnénk, hogy a nyaralás „megfeküdje a gyomrunkat”, érdemes előre gondolkodni, és hasmenés esetére is felszerelni az úti patikát. Ugyanis annak ellenére, hogy ez az egyik leggyakoribb megbetegedés az utazók körében (30-50%-uk szenved tőle), valamiért csak ritkán vesszük számba induláskor.

Hasmenés - Ne menjen rá a szabadságod! (x)
Természetesen a hasmenés egyik legfőbb kiváltó oka a nem megfelelő higiénia. Egy egzotikus országban a szervezet eleve szokatlan kihívásokkal találja magát szembe: más lehet az éghajlat, az időzóna, a körülmények, a vírusok és a baktériumok. Ezért már szinte a turisták mantrájává vált, hogy „semmit sem fogyasztunk nyersen, feldolgozatlanul vagy pasztőrözetlenül”. Még a legínycsiklandóbb autentikus fogás vagy a legnagyobb hőségben szomjoltóként elfogyasztott pohárnyi csapvíz sem éri meg a kockázatot. Az azonban kevéssé ismert tény, hogy belföldön, egy balatoni strandon, egy kis útmenti büfében, de akár egy gyerektáborban is összeszedhetünk valamilyen csúnya fertőzést egy gondatlanul előkészített és kezelt ételnek, egy mosatlan gyümölcsnek vagy a kézmosás elmulasztásának köszönhetően.

Ha felborul a bélflóra egyensúlya

Ha minden óvintézkedés ellenére mégis megtörténik a baj, a szervezetünk számára addig ismeretlen mikroorganizmusok (pl.: Escherchia coli, Salmonella, Shigella és Campylobacter baktériumok) bekerülnek a bélflórába, és felborítják annak egészséges működését, jobb esetben enyhe lefolyású hasmenést idéznek elő, rosszabb esetben a helyi kórházat is kénytelenek leszünk beilleszteni az útitervbe.

Lényeges, hogy semmiképp se essünk pánikba. A két legfontosabb teendő az elveszített víz, só és cukor pótlása, valamint a kiváltó ok mielőbbi kezelése. Az utazással összefüggő hasmenéses panaszok kezelésére az egyik legjobb választás a klinikailag bizonyított hatású, vény nélkül kapható, gyógyszerként bejegyzett Enterol, amely enyhíti a kellemetlen tüneteket és lerövidíti a hasmenés időtartamát. A Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgombát tartalmazó készítmény gyermekeknek is adható – 0 éves kortól. Mivel gátolja a káros baktériumok megtelepedését, távolabbi úti cél esetén preventív jelleggel is alkalmazhatjuk. A kezelést érdemes az utazás előtt pár nappal elkezdeni és a hazaérkezés után még pár napig folytatni.

Bármilyen utazással összefüggő hasmenéses panaszok esetén válaszd az Enterolt!

 

Bővebben itt olvashatsz róla:

https://www.enterolprobiotikum.hu/

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top