nlc.hu
Utazás

Lopják a homokot Szardínia szigetén

Rengeteg pénzre büntették egy olasz szigeten a turistákat

Több tucat turistát büntettek Szardínián, mivel homokkal, szikladarabokkal vagy kagylókkal a poggyászukban próbálták meg elhagyni a szigetet.

Szombati olasz médiajelentések szerint a vámhatóság 41 személyt sújtott 3000 euróig terjedő bírsággal Szardínia érintetlen strandjainak megdézsmálása miatt, az utazóktól 100 kilogramm homokat, követ vagy tengeri kagylót koboztak el – írja az MTI, és megjegyzi, hogy egy tartományi szintű 2017-es jogszabály tiltja a tengerpartok megrongálását.

Szardínia szigetén rengeteg híres strand van / Fotó: Unsplash

Szardínia szigetén rengeteg híres strand van / Fotó: Unsplash

Az olasz média szerint egyes turisták odáig mennek, hogy az interneten bocsátják áruba a szardíniai tengerparti zsákmányt, közte érintetlen strandok különleges színű homokját, megteremtve egy új, ökológiailag veszélyes feketepiacot. A 2017-es helyi törvény célja megakadályozni, hogy turisták milliói hordják el a sziget javarészt még érintetlen strandjainak ritka homokját. A szabálysértés összege 500 eurótól 3000 euróig terjed. Az utazóktól elkobozott homokot lehetőleg visszajuttatják arra a partszakaszra, ahonnét elvitték. Így volt ez tavaly is, amikor egy francia elcsomagolt 2 kiló homokot a tengerparton

Utazás 2021: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top