nlc.hu
Utazás

Az űrbe készül az Amazon-vezér, Jeff Bezos

Elhagyja a bolygót a világ leggazdagabb embere

Az Amazon vezérigazgatója idén nyáron, saját űrhajóján indul a nagy utazásra.

Bár Jeff Bezosnak több tízmilliárd dollárja bánta, hogy elvált feleségétől, Mackenzie Scott-tól, még így is ő számít a világ leggazdagabb emberének. A multimilliárdos cégvezér, Elon Muskhoz hasonlóan saját űrkutatási céget is alapított, míg azonban a Musk nevével fémjelzett SpaceX űrhajói már kis túlzással menetrend szerint indulnak a nemzetközi űrállomásra, addig a Bezos-féle Blue Origin csak idén júliusban indítja első olyan űrhajóját, amelynek fedélzetén emberek is utaznak majd.

A New York Times értesülései szerint pedig maga Jeff Bezos is ott lesz majd az űrhajó fedélzetén, testvérével, Mark Bezossal együtt. A New Shepard nevet viselő űrkapszula egyik ülése még kiadó, ennek sorsát árverésen szeretnék eldönteni. Eddig már közel hatezren licitáltak, a világ 143 országából, a legmagasabb licit jelenleg 2,8 millió dollár környékén jár.

Júliusban indul az űrbe az Amazon vezére

Jeff Bezos a Blue Origin hajtóművének egy részével (Fotó: Getty Images)

„Ötéves korom óta arról álmodozom, hogy az űrben utazhassak” – írta Jeff Bezos Instagram-oldalán. „Ez lesz a legnagyobb kalandom, a legjobb barátommal.”

Bezos az utazás előtt lemond az Amazon vezetéséről, azt Andy Jassy-nak, a felhőszolgáltatással foglalkozó Amazon Web Services vezérigazgatójának adja át, igaz, megtartja a cégcsoport igazgatótanácsában betöltött elnöki címét.

A Blue Origin űrhajójának kilövésére a tervek szerint július 20-án kerül sor.

Még több űr az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top