nlc.hu
Utazás

Öngyilkos lett a japán olimpiai bizottság egyik vezetője

Öngyilkos lett a japán olimpiai bizottság egyik vezetője

Egyelőre nem tudni, hogy a japán olimpiai bizottság egyik vezető tisztségviselőjének öngyilkossága összefüggésbe hozható-e az olimpia körüli bonyodalmakkal.
Tokiói olimpia 2021

Metrószerelvény elé vetette magát, és meghalt a japán olimpiai bizottság egyik vezető tisztségviselője Tokióban – jelentette hétfő reggel a Nippon kereskedelemi televízió.

A tokiói rendőrségi csak arról tájékoztatott, hogy halálos kimenetelű incidens történt a város egyik metróvonalán. Részleteket nem közölt, de a Nippon híradása szerint a japán olimpiai bizottság egyik vezető tisztségviselője, az 52 éves Morija Jaszusi halt meg. Az olimpiai bizottság közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy gyűjtik az információkat.

Egyelőre nem tudni, hogy az eset összefüggésbe hozható-e a tokiói nyári olimpia megtartása körüli bonyodalmakkal. A Jomiuri napilap által hétfőn közölt közvélemény-kutatás szerint kevesebb mint két hónappal a július 23-i megnyitó előtt előtt a japán lakosok csupán ötven százaléka gondolja úgy, hogy megtartják a sporteseményt.

A megkérdezettek 26 százaléka szerint nézők nélkül lesz olimpia, és több mint 48 százalékuk szerint ismét törlik. A megkérdezettek zöme úgy gondolja, hogy a sportolók és nézők védelmében hozott intézkedések nem elegendőek. A japán kormány támogatottsága közben mélyponton, 37 százalékon van.

Az olimpiát tavaly kellett volna megtartani, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. Az emberek azonban továbbra is kételkednek abban, hogy meg lehet tartani a olimpiát, megóvva a segédkező önkénteseket, a sportolókat, a tisztségviselőket és a nézőket a Covid-19-től. 

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(MTI)

(Kiemelt kép: The Yomiuri Shimbun via AFP)

Olimpiai 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top