nlc.hu
Szabadidő

Törölhetik a tokiói olimpiát

Mégis törlik a tokiói olimpiát? Aggodalmairól beszélt egy vezető japán politikus

Ha nem sikerül lassítani a koronavírus terjedését, le kell mondani a tokiói olimpiát, állítja egy vezető japán politikus.
Tokiói olimpia 2021

Gőzerővel készül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a tavalyról elhalasztott tokiói nyári olimpiai játékokra, és szerdán John Coates, a NOB koordinációs igazgatója is megerősítette, az olimpia törlése nincs napirenden.

Most viszont egy vezető japán politikus felvetette annak a lehetőségét, hogy teljesen lemondják az olimpiát. Nikai Tosihiro, az országot kormányzó Liberális Demokrata Párt főtitkára azt mondta: ha a koronavírus tovább terjed, Japánnak habozás nélkül le kell mondania a 2021-es olimpiáról.

A politikus szerint az országos jelenleg sújtó negyedik hullám nagyon veszélyes, és ha nem sikerül a fertőzés terjedését lassítani, az az olimpia törlését jelentheti. Feltette a kérdést: ha az olimpián terjedne a vírus, aki mi értelme lenne megrendezni a játékokat?

Japán egyre növekvő fertőzésekkel küzd, Tokióban 729 új esetet regisztráltak csütörtökön, ez február eleje óta a legtöbb. Közben a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az ázsiai szigetországban a lakosok 70 százaléka azt szeretné, ha törölnék vagy újra elhalasztanák az olimpiát.

Az olimpia június 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.

(24.hu)

(Kiemelt kép: The Yomiuri Shimbun via AFP)

Olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top