nlc.hu
Utazás

Egy szomszéd panasza miatt búcsúznak a szombathelyi skanzen lovai

Tíz év után tűnnek el a lovak a szombathelyi skanzenből, egy szomszéd panasza miatt

A lovak által felvert por volt a panasz oka.

Bemutatókon léptek fel, de rendszeresen lovagoltak is a szombathelyi skanzen lovain, amelyeket most el kell távolítani az intézmény területéről – értesült a Blikk.

A lap információi szerint az egyik szomszéd panaszkodott, hogy a lovak által felvert port rendszeresen hozzá fújja be a szél. 

A skanzen üzemeltetői először megpróbáltak kompromisszumra jutni a szomszéddal, azonban kiderült, hogy körülbelül nyolcmillió forintot kellene befektetni, hogy a szálló por ne okozzon problémát, ráadásul, még akkor sem biztos, hogy a szomszéd elégedett lett volna az eredménnyel. 

Költöznie kell a szombathelyi skanzen lovainak

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Csapláros Andrea, a skanzen igazgatója szerint az állatokkal foglalkozó hivatásos lovász végül úgy döntött, hogy egy esetleges pereskedést megelőzve elszállíttatja a lovakat. 

Az igazgató sietett megnyugtatni mindenkit, hogy a lovak távozása után sem maradnak állatok nélkül, az őshonos háziállatok bemutatása ugyanis a skanzen feladatai közé tartozik.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top