nlc.hu
Utazás
Ördögűzőket hívtak a viharban megsérült repülőhöz

Vudu-szertartást végeztek a villámsújtotta repülőgépen

Különleges szertartást végeztek a sérült járművön.

New Yorkból tartott Togo fővárosába, Loméba az Ethiopian Airlines egyik repülőgépe, amikor leszállás előtt villámcsapás érte – írja a 24.hu. A gép megsérült, emiatt nem tudott újból felszállni, így másnap ördögűzéssel foglalkozó vudupapokat hívtak a reptérre. 

A szertartás során a gépet vízzel és alkoholos italokkal locsolták meg, hogy így mutassanak be engesztelő áldozatot Hiébiésso, a villámcsapások haragvó istene előtt. Ahogy az ország vudupapjainak szövetségét vezető Assiobo Nyagblondjor elmondta, a villámcsapás után kötelességüknek érzik megtisztítani a jelenség által érintett területet az emberek biztonsága érdekében. 

A reptéren jelen volt a polgári repülésfelügyelet vezetője is, aki elmondta, segítettek a papoknak a szertartás végrehajtásában, de azért a szerelőket is odaengedték a géphez, hogy a sérült alkatrészeket kicserélhessék. 

Vuduszertartást végeztek a viharban megsérült repülőgépen

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A vudu vallás, a közhiedelemmel ellentétben nem a Karib-térség sajátossága, az az afrikai Beninből és Togóból származik, világszerte azonban számos változata ismert. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top