nlc.hu
Utazás

Nem bánta meg az autóban szülést

Autóban szülte meg 2. gyermekét az amerikai operaénekesnő, és nem bánta meg

Egy amerikai nő a lánya születésének minden aspektusára felkészült – kivéve a helyszínt.
újszülött

A Good Morning America írta meg 35 éves operaénekesnő, Emily Geller Hardman történetét, 37 hetes terhes volt, amikor férjével, Travis Hardmannel részt vett egy családi esküvőn a pennsylvaniai Lancasterben. Még elég messze volt a tervezett szülés időponttól, úgy gondolta, hogy nyugodtan részt vehet rajta, és az esküvő alatt sem nem is érzett semmi szokatlant.

Ám néhány órával később, a szállodai szobájukban egyszer csak elfolyt a magzatvize. De még ekkor sem siettek a kórházba, mondván, a magzatvíz tiszta volt, és nem voltak összehúzódások. A nő úgy kalkulált, hogy statisztikailag a legtöbb első hüvelyi szülés körülbelül 16-24 órát vesz igénybe.

Így azt gondolta, hogy még bőven ráérnek

De nem így lett, ugyanis Hardman hajnali 3 körül felébredt az első összehúzódásra. Ekkor már tudta, hogy ideje elindulni, még ha ez azt is jelenti, hogy a kocsiban kell szülnie. Nem ez volt az első terhessége, de korábban a körülmények úgy hozták, hogy császármetszéssel kellett világra hozni az első gyermekét. Ez mély traumát okozott számára, ezért elhatározta, hogy a New York-i Briarcliff Manorban lévő otthonuktól egy órányira lévő kórházban, bábákkal és dúlával, hüvelyi úton fog szülni. Sokat készült is a nagy eseményre, olvasott és podcastokat hallgatott a témában. Végül a felszedett tudását és egy meditációs alkalmazást bevetve próbált meg úrrá lenni a vajúdásán, immár az autóban, úton a kórház felé.  

A helyzet annyira begyorsult, hogy a nő arra kérte a férjét, húzódjon félre, de egyszerűen nem tudtak. Ekkor történt meg, hogy az egyik összehúzódás után szabályszerűen kilökődött belőle az újszülött.

Hardmann bevallása szerint nagyon hálás, hogy így történt meg a szülése. „Emlékszem, ahogy megkönnyebbültem” – mondta az érzéseiről, miután megszülte lányát, Rosemary Claire-t. „Valami olyasmit gondoltam, hogy megcsináltam!” – mondta, hozzátéve, hogy erőt adó és gyógyító élményben volt része.

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top