nlc.hu
Utazás

A repülésért rajongó férfi úgy készíti a reggelijét, ebédjét, ahogy a repülőkön is kapná

Hiányzik az utazás ennek a férfinak, repülős kajákkal dobja fel a napjait

Még csak elsőosztályú jegy sem kell hozzá.

Általánosnak tűnő nézet, hogy a repülők fedélzetén kínált ételeknél talán csak egy konkrét cipőtalp elrágcsálása lehet rosszabb, de Nik Sennhauser számára kevés finomabb dolog létezik, mint a jellegzetes, kis adagos repülőn felszolgált ételek. A férfi, aki saját magát a repülős ételek rajongójaként definiálja, Instagram-oldalán pedig a legfinomabb vagy legkülönlegesebb, repülőn felszolgált menüit mutatja be a követőinek, természetesen azután, hogy el is készítette azokat.

A skóciában élő Sennhauser gyerekkorában sokszor utazott Ausztria és Thaiföld között, és mindig nagyon várta, hogy éppen milyen finomságokat szolgálnak majd fel az utaskísérők, reggelire, ebédre, vacsorára, vagy csak úgy, ha egy kis rágcsálnivalóra támadt kedve az utasoknak. Tapasztalatairól részletes jegyzeteket is készített.

Kedvenc repülős ételeit készíti el otthon az utazó blogger

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A repülés iránt rajongó férfit nagyon megviselte a koronavírus miatti lezárás, amikor hónapokon át nélkülöznie kellett kedvenc hobbiját. Ezért egyik reggel úgy gondolta, egy picit feldobja a reggelijét. Lelkes rajongóként számtalan, repülőkről beszerzett edénye és evőeszköze is van otthon, ezért az egyik készletet elővette és azon tálalta fel saját magának a reggelit. Természetesen fotót is készített róla, amikor pedig az Instagramra feltöltött képre elkezdtek jönni a pozitív hozzászólások, a férfi úgy döntött, a további karanténban elköltött étkezéseit is hasonló stílusban állítja majd össze.

A készletben szerepelnek szinte már muzeálisnak számító edények a Japan Airways járatairól, az egyik koronaékszernek azonban az egykori Forma-1 pilóta, Niki Lauda légitársaságának, a Lauda Air-nek a jellegzetes háromszög alakú tányérjai számítanak.

Egy idő után azonban kezdett unalmassá válni, hogy csak így használja gazdag gyűjteményét, ezért Sennhauser elkezdett régi repülős menüsorok után kutatni, amelyekhez saját, a gépek fedélzetén készült fotóit is felhasználta. Így a következő reggelije már egy olyan salsas tojásrántotta volt – kukoricalisztből készült muffinnal – amelyhez hasonlót egyszer München és Szingapúr között repülve fogyasztott el. Egy ezt követő vacsorája pedig rizses csirke volt bok choi-jal, amelyet a Singapore Airlines egyik járatának a fedélzetén szolgáltak fel neki.

A repülés iránt rajongó férfi siet hangsúlyozni, hogy nem méregdrága elsőosztályú menükről van szó, ő ugyanis a turistaosztályon szokott utazni, azonban úgy látja, főleg az Egyesült Államokban az egyszerű, de tartalmas étkezések már a légi luxus kategóriáját képviselik.

„Sokszor kérdezik, főleg az amerikaiak, hogy állandóan első osztályon utazom-e, bárcsak így lenne” – nyilatkozta Sennhauser az Atlas Obscura szerkesztőjének. „Az Instagramomon főleg a turistaosztályon felszolgált ételek szerepelnek, mert szerencsére némely európai és ázsiai légitársaságok még törődnek azzal, hogy valami finomat adjanak az utasaiknak.”

A férfi azt is elárulta, hogy nem rajong kifejezetten a főzésért, azonban a karantén idején ez lett az új hobbija. A légi ételek elkészítése pedig tartja benne a lelket, amíg nem pattanhat újra repülőre, valamilyen távoli úti cél, na meg egy kiadós fedélzeti étkezés reményében.

Még több repülés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top