nlc.hu
Utazás

Papucsban indult el hegyet mászni a turista

Elképesztő: 2000 méter magasságban papucsban mászott hegyet a turista

Nem mindenki indul neki felkészülten a hegymászásnak. Egy turista például úgy gondolta, hogy a papucs-zokni kombó megfelelő lábviseletnek számít kétezer méteren.

A Fogarasi-havasokban megörökítettek egy turistát, aki a Butenau-csúcs felé menet az ösvényen papucsban túrázgatott. A fényképet megkapta a hegyimentő szolgálat, és gyorsan közzé is tették, természetesen hozzátéve azt a közérdekű információt, hogy senki se legyen olyan laza, mint a képen látható papucsos nő, és gondoskodni kell a megfelelő minőségű túrabakancsról, mielőtt nekilátunk meghódítani a csúcsokat – írja a foter.ro.

A hegyimentők felhívták a figyelmet arra is, hogy meglepően sok segélyhívás érkezik a 112-es számra amiatt, mert a turisták a megfelelő felszerelés hiányában vágtak neki hegyet mászni, és emiatt bajba kerültek. A Butenau-csúcsról pedig nem árt tudni, hogy 2500 méter magas, az oda vezető út pedig meglehetősen nehéz, sziklás-köves talajon kell közlekedni, amihez a papucs-zokni kombó nyáron sem számít megfelelő viseletnek. Vagy lehet, hogy csak papucsot tesztelt?

Papucsokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top