nlc.hu
Utazás

Felix, az utazó kutya

Cuki kutyájukkal utazzák körbe a Földet, Magyarországon is jártak

Felix, a tündéri szamojéd kutyus már több országban járt, mint az emberek többsége...
Felix, a szamojéd

A történet 7 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a 18 éves Julia és a vele egyidős Sven megismerkedtek egy szórakozóhelyen. A lány elmesélte a fiúnak, hogy hamarosan egy hátizsákkal és egy vonatjeggyel készül nekivágni Európának. Néhány hétre rá aztán közösen indultak a nagy kalandra, melyet aztán újabb és újabb utazások követtek. Három évvel később még mindig együtt voltak, ám úgy érezték, változtatni szeretnének az életükön. Eladták mindenüket, felfüggesztették a tanulmányaikat, felmondták a lakásukat, majd ezt követően két éven keresztül autóstoppal utazgattak a kontinensen. Miután visszatértek hazájukba, Németországba, örökbe fogadtak egy szamojéd kutyust, Felixet.

Az utazgatást persze ezután is folytatták, csak épp immár hármasban. A fiatal pár és a cuki kutyus eddig a világ 32 országban jártak közösen, többek között Magyarországon is megfordultak már. Élményeikről blogot írnak, Felixnek pedig saját közösségi oldalai is vannak, több százezres követőtáborral.

Gyakran felteszik persze a kérdést a gazdiknak, hogy nem túl bonyolult dolog-e kutyával utazni, ők azonban azt mondják, egyáltalán nem az. Az úti céljaikat minden esetben úgy választják ki, hogy az Felixnek is megfeleljen, mindig alaposan utánanéznek az adott országokban érvényes szabályoknak az állatok utaztatásával kapcsolatban, repülőgép helyett az esetek többségében autóval utaznak és kutyabarát szálláshelyeken szállnak meg. 

Még több cukiság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top