nlc.hu
Utazás

A Hajógyári-szigetnél új Duna-híd épül a Déli összekötő vasúti híd elemeiből

Új Duna-híd épül a Déli összekötő elbontott darabjaiból

Kétszintes átkelést tesz majd lehetővé.

A Déli összekötő vasúti híd korszertűsítése miatt több, hatalmas szerkezeti darabot lecserélnek, az így felszabaduló elemek egy részét pedig a Hajógyári-szigetnél haszonsítják újra – írja az Infostart.

A lap információi szerint a déli hídból kikerülő nyolc szerkezeti elemet a kivitelező cég csepeli telephelyén fogják feldarabolni, azonban a jelentős teherbírású hídelemek még hasznosítható darabjaiból kisebb terhelésű, gyalogos-kerékpáros híd válhat.

Ilyen lesz az új Duna-híd

A Hajógyári-szigetre tervezett, kétszintes gyalogos-kerékpáros híd látványterve (Fotó: Vitézy Dávid/Facebook)

A tervek szerint a még felhasználható elemek egy részét a Hajógyári-sziget déli végénél már álló, az autós behajtást lehetővé tévő H-híd mellé építik majd be. Ezzel lehetővé válik az évtizedek óta igényelt kapcsolat létrehozása az óbudai főtér és a sziget között.

Mint írják, a híd a budai oldalon a Zichy-kastély épületegyüttese mellé vezeti majd a gyalogosokat és bringásokat a szigetről. Emellett, mivel kétszintesre tervezik az új átkelőt, a biciklisták a HÉV melletti útszakaszra is könnyen eljuthatnak majd.

A látványterveket Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója tette közzé Facebook-oldalán.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top