nlc.hu
Utazás

Bizarr szobrok hírességekről

5 nagyon bizarr szobor, amit hírességekről mintáztak

A most következő hírességeknek már életükben szobrot állítottak. De még milyeneket!

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldónak Madeirán, a róla elnevezett repülőtéren állítottak mellszobrot még 2017-ben. A bronz mellszobor eszelős tekintettel, bárgyú mosollyal ábrázolta a világklasszis labdarúgót, ami igencsak komoly felzúdulást váltott ki. Olyannyira, hogy futballsztár családjának kifejezett kérésére az alkotást a következő évben lecserélték: Emanuel Santos, aki az eredeti szobrot is készítette, második nekifutásra már egy nagyságrendekkel vállalhatóbb művel rukkolt elő.

Cristiano Ronaldo szobra a Cristiano Ronaldo Nemzetközi Repülőtéren

Cristiano Ronaldo első mellszobra a Cristiano Ronaldo Nemzetközi Repülőtéren, Madeirán (Fotó: Adam Davy/PA Images via Getty Images)

Jeff Goldblum

2018-ban, a Jurassic Park debütálásának 25. évfordulója alkalmából, a londoni Tower Bridge közelében helyezték ki azt a 8 méteres szobrot, mely Jeff Goldblumot dr. Ian Malcolm szerepben ábrázolja, méghozzá az ikonikussá vált, kigombolt ingben, könyöklő pózban. Az alkotás installáció jelleggel, csupán néhány napig volt kiállítva, ám ez idő alatt több ezren keresték fel, hogy szelfizzenek vele. A színészt egyébként előzetesen nem értesítették arról, hogy szobrot készítenek róla, így már csak akkor szembesült a művel, amikor egy barátja küldött neki egy arról készült fotót.

Jeff Goldblum szobra

Jeff Goldblum szobra a Tower Bridge közelében (Fotó: Profimedia)

Colin Firth

2013-ban a londoni Hyde Parkban található Serpentine tóban állították fel a Colin Firth-t a Büszkeség és balítélet Mr. Darcy-jának szerepében, azon belül is a tavas jelenetben ábrázoló szobrot. A 3,7 méter magas, üveggyapotból készült művet csónakkal vagy vízibiciklivel lehetett megközelíteni. Az alkotást később több más helyszínen is kiállították, így többek között Cheshire-i Lyme Parkban, ahol a Jane Austen regény 1995-ös adaptációját forgatták.

Colin Firth-t Mr Darcy szrepében ábrázolja a szobor

Colin Firth-t Mr Darcy szrepében ábrázolja a szobor (Fotó: Profimedia)

II. Erzsébet és Fülöp herceg

A berkshire-i Fifieldben élő Suzanne Ellis és párja, Ben Bennett a saját kertjükben állítottak 3,6 méter magas fejszobrokat II. Erzsébetnek és Fülöp hercegnek. A brit uralkodót és férjét ábrázoló alkotásokat gipszből és terrakottából formázták, a hajukat pedig élő növényekkel ültették be. A pár rajong a királyi családért és a kertészkedésért, a gigantikus kerti díszeket pedig a királynő gyémántjubileumának alkalmából alkották meg még 2012-ben.

II. Erzsébet és Fülöp herceg szobra a berkshire-i Fifieldben (Fotó: Steve Parsons/PA Images via Getty Images)

II. Erzsébet és Fülöp herceg szobra a berkshire-i Fifieldben (Fotó: Steve Parsons/PA Images via Getty Images)

Melania Trump

Melania Trumpnak szülővárosában, a szlovéniai Sevnicában állítottak életnagyságú fa szobrot még 2019-ben. A művet  Brad Downey, Berlinben élő amerikai művész álmodta meg és egy szlovén, egy helyi alkotó, Ales ‘Maxi’ Zupevc faragta ki láncfűrésszel. A sokak által egyszerűen madárijesztőnek titulált szobrot 2020. július 4-én, az amerikai függetlenség napján felgyújtották. A szobor maradványai egy galériába kerültek,  míg az eredeti helyére a mű bronzból készült mása került még az év szeptemberében.

Melania Trump szobra a szlovéniai Sevnicában

Melania Trump szobra a szlovéniai Sevnicában, még mielőtt felgyújtották volna (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top