nlc.hu
Utazás

Az árstop miatt virágzik a benzinturizmus az osztrák–magyar határon

Virágzik a benzinturizmus az osztrák–magyar határon

Sok osztrák autós Magyarországra jön tankolni az árstop miatt, eközben újabb benzinkutakon lehetnek gondok.

A 480 forintos hatósági üzemanyagár miatt virágzik a benzinturizmus az osztrák–magyar határ magyarországi oldalán, ami tovább nehezítette a benzinkutak helyzetét – számolt be az RTL Híradó.

Egy soproni benzinkúton felirattal figyelmeztetik az autósokat, hogy melyik üzemanyagból fogytak ki. Egy másik kútnál sorokban kígyóznak az osztrák rendszámos autók.

Az egyik Ausztriából érkező autós szerint a magyar benzinturizmussal 30-40 eurót tudnak spórolni egy tankoláson.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. üzemanyagtöltõ állomása Szigetszentmiklóson, a Petõfi Sándor úton

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. üzemanyagtöltő állomása Szigetszentmiklóson, a Petőfi Sándor úton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Az ellátási gondok miatt a múlt héten a kormány úgy döntött, hogy a kamionok, buszok és a külföldi rendszámú kisteherautók csak piaci áron tankolhatnak. Emellett részleges kamionstopot vezettek be a hétvégére, hogy fel tudják tölteni a benzinkutakat.

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint viszont még mindig sok töltőállomásnál hiány vagy korlátozás tapasztalható, vagyis a logisztika még nem érte utol magát, és egyelőre nem tudni, hogy a rendszer mennyi idő múlva fog teljesen helyreállni.

A Holtankoljak.hu szerint a héten nemcsak a kisebb magánkutakon, hanem az egyik nagy külföldi hálózatnál is hiány lehet az üzemanyagból. Ez nem az árplafonnal van összefüggésben, hanem azzal, hogy a schwechati finomító a héten karbantartási munkák miatt csak korlátozottan tud üzemanyagot szállítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top