nlc.hu
Utazás

Élve kerültek elő a dzsungelben eltévedt gyerekek

Egy hónap után élve kerültek elő a dzsungelben eltévedt gyerekek

Éhesen és legyengülve találtak rá a két kisfiúra, akik eltűntek az amazóniai dzsungelben.
Félhomály az amazónai esőerdőben

Élve találták meg azt a két kisfiút, akik csaknem egy hónappal korábban tűntek el az amazóniai dzsungelben.

A 8 éves Glauco Ferreira és öccse, a 6 éves Gleison február 18-án tévedtek el, amikor madarakat próbáltak fogni a brazíliai esőerdőben Manicoré közelében. Százak keresték őket napokon át, de február 24-én a hivatalos mentőakciót leállították. A helyiek azonban továbbra is kutattak utánuk.

Csaknem négy héttel később egy favágó bukkant rá a gyerekekre 6 kilométerre Palmeira falutól. Az egyik fiú meghallotta, ahogy a férfi a fákat ütögeti, és kiáltozni kezdett.

A favágó meghallotta a segélykiáltásokat, majd megtalálta a két fiút, akik éhesen és gyengén, sok horzsolásos sérüléssel feküdtek a földön. A helyi sajtóbeszámolók szerint a két gyerek elmondta a szüleiknek, hogy semmit sem ettek, csak esővizet ittak.

Megtalálásuk után a gyerekeket egy manicoréi kórházba szállították, majd csütörtök reggel helikopterrel vitték őket egy másik kórházba.

Tavaly csodával határos módon élte túl egy brazil pilóta, hogy az Amazonas felett leállt a repülőgépe motorja, és 36 napon át nem találtak rá a mentőcsapatok.

(BBC)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Justin Clark)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top