nlc.hu
Utazás

Kihagyhatatlan programok Hajdúszoboszlón és környékén

Gyógyfürdőn innen és túl – kihagyhatatlan programok Hajdúszoboszlón és környékén

Aktív kikapcsolódós, testi és lelki regenerálódás. Ezeket nem kell különválasztanunk, ha Hajdúszoboszlót választjuk pihenésünk úti céljának.

Gyógyvíz és élményfürdő

A Hajdúszoboszlói gyógyfürdő országunk egyik legismertebb és legkedveltebb termálfürdője. Tudtad, hogy az itteni víz ötszörösen hígított tengervíznek tekinthető és a triaskori tenger „szellemének” tartják? Az elmúlt 100 évben egyre többen és többen érdeklődtek Hajdúszoboszló iránt, így ma már három különböző hőfokú fedett, és négy szabad – élményelemes – medencével várja a gyógyfürdő a látogatókat. A medencékben lévő víz legnagyobb mértékben nátrium-kloridot, ammónium-kloridot, brómot, jódot, karbonátokat és nitrátokat tartalmaz. De ha elhagynánk kicsit a medencét, akkor közel 40(!) féle fürdőkezelésből választhatunk!

Fürdőzés HajdúszoboszlónA gyógyfürdő és medencéi gyógyulást és felfrissülést biztosítanak, ám ebben közel sem merül ki a hajdúszoboszlói vizes programok sora. Az Aqua-Palace-ban két épületben három szinten élvezhetjük az Európában is egyedülálló élményfürdőt. A 20 medence közül szinte bizonyosan a család valamennyi tagja megtalálja a kedvencét. A jó idő beköszöntével, májustól késő őszig a hajdúszoboszlói Strandfürdő is várja a vendégeket,  itt sem kevés, összesen 15 medencét vehetnek birtokba a látogatók. De a fürdő területén lehetőség van csónakázásra és vízibiciklizésre is. A Strandfürdőn belül található az Aquapark, ami a csúszdák szerelmeseinek lesz a kedvence. Szintén a fürdőn belül kialakított Prémium Zónában pedig olyan kiegészítő szolgáltatások vehetőek igénybe, mint a sziklás medence beépített masszázzsal, hullámfürdő, vízibár és pezsgőfürdő.

Retro és történelem

Alig néhány perces kellemes sétára a gyógyfürdőtől található a város múzeumi negyede. A Bocskai István Múzeum három épületben hét állandó és több időszakos kiállítással várja a Hajdúszoboszlóra látogatókat. Ismerkedj meg a város történelmével, vedd szemügyre a hajdúk népviseletét, fegyvereit és mindennapi használati tárgyait! A Retro-kiállításon visszarepülhetünk az időbe, és egy szimulátor segítségével ismét bepattanhatunk egy Trabantba, de olyan ikonikus tárgyakat is újra a kezünkbe vehetünk, mint a kacsintós pénztárca. A Fejedelmi Kincstár épületében a Bocskai-korona hiteles mását nézhetjük meg, amelynek jelentésétől és hatalmától annyira féltek a Habsburgok, hogy Bocskai István erdélyi fejedelem halála után azonnal Bécsbe vitették. Az eredeti koronát ma is ott tartják.

Bocskai múzeum HajdúszoboszlóFelfordult világ

Mindig is kíváncsi voltál rá, hogy milyen a „megbolondult” gravitáció megtapasztalása? Akkor Hajdúszoboszlón járva látogass el a Fordított házba, ahová belépve az eddig ismert világ teljesen átváltozik. A kívülről is látványos épület belsejében, a teljes berendezést fordítva láthatjuk. A padló helyett a plafonon sétálhatunk, ahogyan a bútorok is felénk magasodva lógnak. A feje tetejére állított ház remek és izgalmas program 0-tól 99 éves korig. Az egyensúlyérzékedet NE hagyd otthon!

Koncertek és gokart

Hajdúszoboszlón járva érdemes megnézni a Bocskai Rendezvény Központ programjait is. Itt szokták megtartani a Hajdúszoboszlói Tavaszi Művészeti Napokat, humoristák és énekesek is rendre fellépnek a központban, valamint számos színházi előadásnak is otthont ad az intézmény.

Ha valami elképesztően aktív programra vágysz, akkor bizony a helyi gokartpálya lesz a kedvenced! A városi fürdőkomplexum mellett található repülőtéren egy 300 méter hosszú gokart pálya várja a száguldás szerelmeseit. A felnőtt járművek mellett gyermekek számára készített kisebb gokart, valamint egy páros (kétszemélyes) gokart is vár rátok a parkolóban.

Mint a mókus!

Gyermek és felnőtt pályákat is kialakítottak a Mókuskaland Élményparkban, amely így minden idelátogató korosztály számára izgalmas és kihívásokkal teli, adrenalinban gazdag pillanatokat tartogat.  Az erdős akadálypályát egyhektáros területen alakították ki Hajdúszoboszlón, ahol természetes környezetben, de több méterrel a föld felet lehetünk részesei a kalandnak.

Horgásztó a város szélén

Ha nemcsak egy sportos mókus életét próbálnád ki, hanem sütkéreznél és strandolnál is a természetben, akkor irány a Nádaspart horgásztó és szabadidőközpont. Itt homokos, kiépített szabadstrandon napozhatunk, pikniket szervezhetünk a fűben és a szabadtéri főzés lehetősége is biztosított.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top