nlc.hu
Utazás

Minden, ami Hajdúszoboszlóról tudni kell!

7 ok, amiért remek úti cél Hajdúszoboszló minden korosztálynak

Hajdúszoboszló az a város, ahol egyszerre van jelen a csendes kisvárosi hangulat, a nagyvárosok programkínálatával vetekedő, változatos szabadidős tevékenységek és a fürdő adta felfrissülési és gyógyulási lehetőségek. Egyszóval itt minden korosztály talál magának programot.

1.     ok: Biztonságban bringázhatsz meseszép helyeken!

Tedd le az autódat és tedd meg az, amit talán a nagyvárosi forgalomban nem mersz, vagy nem szeretsz: bringázz! Hajdúszoboszlón különböző hosszúságú és időtartamú kerékpáros túrára jelentkezhetsz az erőnlétedtől és kedvedtől függően. Járd be kétkereken Nagyhegyest, Balmazújvárost, a Kráter-tót, vagy tekerj el egészen a Zárod-hídig.

2.     ok: Tele van fesztivállal!

Talán nem is gondoltad volna, de ez a város tényleg tele van fesztivállal! Május 13. és 15. között például a Népi étkek fesztiváljának ad helyet, ahol a múlt rég elfeledett ízei élednek újjá. Július végén a Szoboszlói Folkhétvége várja a vendégeket, majd néhány nappal később az immár négy évtizedes múltra visszatekintő színvonalas lovasverseny, a Kösely-kupa. De ezen a nyáron is lesz Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó, ahogyan a Szoboszlói Dixieland Napok is megrendezésre kerül!

3.     ok: Hajdúsági gasztronómia 

Valljuk be, nyaraláskor nagyon is számít, hogy jókat együnk, hogy olyan gasztronómiai élményekben legyen részünk, amelyekre szívesen emlékszünk vissza. Hajdúszoboszlón már a programoknál is figyelnek arra, hogy a pocakunk is jól érezze magát az üdülés alatt. A korábban már említett Népi étkek fesztiválja mellett lesz még idén Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap, és természetesen Szoboszlói Gasztro- és Borfesztivál is. Ha pedig csak egyszerűen szeretnéd megismerni és persze megkóstolni a hagyományos hajdúsági ételeket, akkor a helyi éttermek kínálatában keresd az orjalevest, a helyi halászlét, és természetesen a hortobágyi húsos palacsintát is.

4.     ok: Mesekorzó és Fordított ház

Igen, ez a két program első hallásra talán csak a gyerekek kedvencének tűnhet, pedig hidd el, hogy minden korosztálynak kellemes élményeket szerez. A Mesekorzón sétálva egy térkép segítségével kell fellelnetek Hajdúszoboszló különböző helyszínein, az egyedileg készített és dekorált meseházikókat. Minden házikóban egy-egy mesét találtok, valamint különböző feladatokat kell megoldanotok, és még a mesebeli három próbát is teljesítenetek kell!
A Fordított ház már kívülről is elvarázsolja az embert, hát még akkor, ha belép az ajtón! Itt ugyanis semmi nincs a helyén, mi magunk pedig a plafonon fogunk sétálni!

5.     ok: Szabadulj ki!

A Barátság Gyógy- és Wellness Szállodában kialakított szabadulószobában 2-6 fős csapatok tehetik próbára leleményességüket. Különböző tematikájú történetek közül választhattok, s a dolgotok csak annyi, hogy megoldjátok a rejtélyt és kiszabaduljatok a szorult helyzetből!

6.     ok: Strandoljunk és gyógyuljunk!

Hajdúszoboszlón tényleg minden adott, hogy egy felejthetetlen és regeneráló nyaralásban legyen részed:

  • Gyógyfürdő: 40 féle különböző gyógyszolgáltatással és 7 medencével
  • Aqua-Palace: a 3 szintes, 20 medencés élményfürdő komplexum
  • Strandfürdő: a nyár legnépszerűbb helye 15 különböző medencével
  • Aquapark: a fürdőn belül elhelyezkedő, csúszdaparadicsom
  • Prémium Zóna: 2021-ben indított exkluzív terület vízeséssel, és medencébe épített sziklákkal a fürdő területén

Hajdúszoboszlói medence7.     ok: Víz, víz és még több víz!

Reméljük, már kedvet csináltunk neked ahhoz, hogy ellátogass a gyógyfürdőbe, ám ha a víz szerelmese vagy, akkor jó hírünk van, mert további vizes programot kínál neked Hajdúszoboszló és környéke. A Nádaspart horgásztó kiváló hely a piknikezésre, autóval pedig hamar elérhető a Tisza-tó, ahol sétahajókázhatunk is.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top