nlc.hu
Utazás

Óvodásokat veszélyeztetett egy büntetőfékező sofőr

Óvodásokkal teli busz előtt büntetőfékezett egy sőfőr

A kisteherautó sofőrje óvodásokat veszélyeztetett, mert egy 40 gyereket szállító busz előtt büntetőfékezett.

Egy óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett egy kisteherautó. Az ütközést nem lehetett elkerülni, de a biztonsági övet minden kicsi használta, így nem lett bajuk – közölte a rendőrség a Police.hu-n. 

A kisteherautó Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni április 6-án reggel a szentendrei Dobogókői útról. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megsérült.

A büntetőfékezés miatt megsérült kisteherautó hátulja és az óvodásokat szállító busz eleje

Büntetőfékezés után az óvodásokat szállító busz sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést (Fotó: Police.hu)

Az autóbuszon 40 kisgyerek – 20 kislány és 20 kisfiú – utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. 

A 3 és 6 év közötti gyerekeknek és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Egy szemtanú szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet, a kisteherautó fékezését pedig semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.

Nemrégiben a rendőrség egy kisfilmben hívta fel a büntetőfékezés veszélyeire a figyelmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top