nlc.hu
Utazás

Nagyon megdrágult a külföldi nyaralás 2022-ben

Nagyon megdrágult a külföldi nyaralás

Olaszországban a tészta, a spanyoloknál a benzin ára nőtt nagyot, sokkal többe kerülhet idén a külföldi nyaralás.
Olaszországi étterem kockás terítős asztalai az utcán

Az üzemanyagárak mellett már az élelmiszerboltokban is jelentős drágulást látni az európai országokban, ami nagyon megdrágíthatja a nyaralást a magyarok kedvelt külföldi üdülőhelyein.

A Fókusz most annak járt utána a helyben élő magyaroknál, hogy idén milyen áremelésekre lehet majd számítani a turistáknak ezekben az üdülőparadicsomokban.

Achilles Filippo Sparta – vagy ahogy sokan ismerik, DJ Karmatronic – otthona évek óta Szicíliában van. Arról számolt be, hogy energiaárak két hónap alatt megduplázódtak,
emiatt például

a tészta, ami korábban 1 euró volt kilónként, most 2 és 4 euró között van a boltokban.

Enzsöl Balázs, a Mestercukrász zsűrijének tagja évek óta Barcelonában él. Mint mondta, Spanyolországban főleg az üzemanyag drágult 25-30 százalékkal. Jelenleg 2 euróért, azaz 750 forintért lehet tankolni egy liter benzint.

A nyaralóhelyeken érvényes árakat az Oroszország ellen bevezetett szankciók is befolyásolják, sok helyen ugyanis nagyon megcsappant az orosz turisták száma.

Az általános drágulás mellett a rekordgyenge forint tovább növelheti a nyaralásra szánt kiadásokat: az utazási irodák árat emelhetnek az árfolyamváltozások miatt. Ezért akár 80 ezer forinttal is drágulhat egy négytagú család idei nyaralása, arról nem is beszélve, hogy pénzváltás során is kevesebbet ér majd a magyar fizetőeszköz.

(Kiemelt kép: Unsplash/Marialaura Gionfriddo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top