nlc.hu
Utazás

Gyíkok lapultak a bőröndben.

Egzotikus potyautasokat vittek haza a bőröndjükben

Hétezer kilométert utazott a két potyautas hüllő a brit család bőröndjében.
Kék bőrönd benne ruhákkal

Egy brit család az állatmentőkhöz fordult, miután a floridai útjukról visszatérve észrevették, hogy két gyík rejtőzik a poggyászukban.

Mark Goodlad elmondta, hogy az orlandói Disney Worldben voltak, majd miután hazaérkeztek a csaknem hétezer kilométeres utazás után, egy barna és egy zöld gyíkot találtak a bőröndjükben.

A férfi – aki amúgy állatorvos – az egyik gyíkot azonnal elcsípte, de másikkal volt némi kergetőzés, mire meg tudta fogni. Végül az RSPCA állatmentő szervezet egyik munkatársa érkezett a helyszínre.

„Szerencséjük volt, hogy sikerült túlélniük egy ilyen hosszú utazást, és hogy egy állatorvos bőröndjét választották, aki szerencsére pontosan tudta, mit kell tennie, hogy biztonságban legyenek az állatok” – mondta Dave Holgate állatmentő.

Nem csak ezek a gyíkok fedezték fel a világot potyautasként, pár hete egy gekkót találtak egy Kínából érkezett hangszer dobozában Angliában. 

(UPI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Sigmund)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top